ΑΘΗΝΑ
20:53
|
09.06.2026
Χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού έκανε σήμερα, Σάββατο, η ολλανδική αστυνομία προκειμένου να διαλύσει βίαιους διαδηλωτές κατά της μετανάστευσης στη Χάγη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού έκανε σήμερα, Σάββατο, η ολλανδική αστυνομία προκειμένου να διαλύσει βίαιους διαδηλωτές κατά της μετανάστευσης στη Χάγη, οι οποίοι άρχισαν να πετούν πέτρες και μπουκάλια εναντίον αστυνομικών, δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης.

Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε διαμαρτυρία που διοργάνωσαν ακροδεξιοί ακτιβιστές ζητώντας αυστηρότερες πολιτικές για τη μετανάστευση και καταστολή των αιτούντων άσυλο, λίγο περισσότερο από ένα μήνα πριν από τις εθνικές εκλογές στη χώρα.

Μεγάλες ομάδες διαδηλωτών, πολλοί από τους οποίους κυμάτιζαν σημαίες της Ολλανδίας και σύμβολα που συνδέονται με ακροδεξιές ομάδες, συγκρούστηκαν βίαια με την αστυνομία, πετώντας πέτρες και μπουκάλια, ενώ ένα περιπολικό πυρπολήθηκε και μια ομάδα διαδηλωτών απέκλεισε για λίγο έναν αυτοκινητόδρομο κοντά στο σημείο της διαδήλωσης.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι διαδηλωτές έσπασαν επίσης πολλά παράθυρα στα κεντρικά γραφεία του κεντροαριστερού κόμματος D66.

Ο ακροδεξιός Γκέερτ Βίλντερς, ο οποίος κέρδισε τις προηγούμενες εκλογές στην Ολλανδία και τις τελευταίες εβδομάδες διατηρεί το προβάδισμά του στις δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών της 29ης Οκτωβρίου, είχε προσκληθεί στη διαμαρτυρία, αλλά δεν παρευρέθηκε, ωστόσο μέσω X, καταδίκασε τη βία.

«Ο αποκλεισμός του αυτοκινητόδρομου και η χρήση βίας κατά της αστυνομίας είναι εντελώς, εντελώς απαράδεκτη», έγραψε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Τραμπ λέει ότι το Ιράν κατέρριψε αμερικανικό ελικόπτερο πάνω από το Ορμούζ, υπόσχεται να απαντήσει

Γαλλία: 132 συντονιστές σχολικών δραστηριοτήτων τέθηκαν σε διαθεσιμότητα στο Παρίσι

Εκατοντάδες μετασεισμοί συγκλονίζουν τις Φιλιππίνες – Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών

300 μετανάστες με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο απήχθησαν και απειλήθηκαν με αφαίρεση νεφρού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα