Την εγκατάσταση αστυνομικών από το νεοσύστατο «Ελληνικό FBI» σε οικισμούς των Ρομά, προκειμένου να αντιμετωπιστεί -όπως υποστήριξε- η μικρή εγκληματικότητα ανακοίνωσε σήμερα 22/9, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ανακοινώνοντας επίσης τα αποτελέσματα για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος.
«Το μεγάλο πρόβλημα με την εγκληματικότητα είναι στην Αττική και βαίνει μειούμενο. Υπάρχουν δύο πεδία: το ένα είναι το οργανωμένο έγκλημα, η βαριά εγκληματικότητα που έχει χτυπηθεί από το ελληνικό FBI. Έχουμε σε 10 μήνες, 1.400 συλλήψεις και 500 προφυλακίσεις. Υπάρχει και η μικρή εγκληματικότητα που πλήττει τις γειτονιές και εκεί έχουμε σοβαρό πρόβλημα με τους Ρομά. Εκτός από τα ναρκωτικά, υπάρχουν οι κλοπές και οι ληστείες, αυτό βαίνει μειούμενο, αλλά παραμένει σοβαρό πρόβλημα» τόνισε ο Υπουργός, αναπαράγοντας στερεότυπα σε βάρος των Ρομά.
Όπως εξήγγειλε ο Υπουργός, σύμφωνα με το σχέδιο που αναμένεται να εφαρμοστεί σε περίπου ενάμισι μήνα, οι αστυνομικοί θα περιπολούν μέσα στους οικισμούς των Ρομά. «Θα καταλάβουν όλοι ότι δεν υπάρχει πουθενά δυνατότητα αποφυγής του νόμου», τόνισε και πρόσθεσε: «Αυτή η ανοχή που υπήρχε για χρόνια και που για μένα είναι ακατανόητη, αυτή πρέπει να πάρει τέλος» διεμήνυσε.
Αναφερόμενος, τέλος, στην έντονη δράση μελών της τουρκικής μαφίας, το τελευταίο διάστημα, εμμέσως επιτέθηκε στο καθεστώς ασύλου που δίνεται σε Τούρκους αντικαθεστωτικούς στη χώρα μας. «Βρέθηκαν με το πρόσχημα του αντικαθεστωτικού και πήραν άδειες παραμονής μέσω ασύλου», τόνισε, αναφέροντας ότι κάποιοι είναι φυλακισμένοι και οι υπόλοιποι είναι σε κέντρα για να επιστρέψουν πίσω στην Τουρκία.
