ΑΘΗΝΑ
17:38
|
26.06.2026
Ο πρόεδρος της Πολωνίας δήλωσε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ότι οι χώρες της ανατολικής Ευρώπης, «δεν θα φοβηθούν τα ρωσικά drones».
Η Πολωνία είναι έτοιμη να υπερασπιστεί το έδαφός της, δήλωσε ο πρόεδρος Ναβρότσκι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Πολωνίας, Κάρολ Ναβρότσκι υποστήριξε ότι η χώρα του είναι «έτοιμη να υπερασπιστεί το έδαφός της» μετά την αναφερθείσα παραβίαση του εναέριου χώρου της από ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

«Η Πολωνία θα αντιδρά πάντα με τον κατάλληλο τρόπο και είναι έτοιμη να υπερασπιστεί το έδαφός της», είπε ο Ναβρότσκι από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. «Οι Πολωνοί, και οι χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, δεν θα φοβηθούν τα ρωσικά drones», διαβεβαίωσε.

Ο εθνικιστής πρόεδρος της Πολωνίας προειδοποίησε: «Δεν θα επιτρέψουμε τις ανελέητες προκλητικές ενέργειες της Μόσχας εναντίον της χώρας μας και άλλων χωρών, οι οποίες δοκιμάζουν τις αντιδράσεις μας και εκφοβίζουν τις κοινωνίες μας».

Το αυστηρό μήνυμα που έστειλε ο Ναβρότσκι από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ακολούθησε τις πρόσφατες αναφορές για φερόμενες παραβιάσεις ΝΑΤΟϊκού εναέριου χώρου (σ.σ. σε Πολωνία, Ρουμανία και Εσθονία). Η Ρωσία έχει αρνηθεί κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μνημόνιο κατανόησης με την Ουκρανία υπέγραψε ο Θεοχάρης στο Γκντανσκ

Ρωσία: Ο Λαβρόφ αντικρούει τον Ρούμπιο, ζητάει σαφήνεια για τον μεσολαβητικό ρόλο των ΗΠΑ στην Ουκρανία

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ απορρίπτει τις απευθείας συνομιλίες με το Ισραήλ

UNICEF: Πάνω από 260 Παλαιστίνια παιδιά σκοτώθηκαν στη Γάζα από την έναρξη της εκεχειρίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα