ΑΘΗΝΑ
19:29
|
17.07.2026
Κοντά στα περυσινά επίπεδα, μεταξύ 1,11 και 1,12 ευρώ ανά λίτρο, εκτιμάται να ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στις 15 Οκτωβρίου.
H τελική τιμή θα διαμορφωθεί με βάση τις εξελίξεις στη διεθνή αγορά
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κοντά στα περυσινά επίπεδα διαμορφώνεται -με τα σημερινά δεδομένα της διεθνούς αγοράς- η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, η διάθεση του οποίου στην αγορά θα ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου.

Η τιμή εκκίνησης εκτιμάται μεταξύ 1,11 και 1,12 ευρώ ανά λίτρο, έναντι 1,10 ευρώ τον Οκτώβριο του 2024. Ωστόσο, η τελική τιμή θα διαμορφωθεί με βάση τις εξελίξεις στη διεθνή αγορά και την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Επιπλέον, από 1ης Ιανουαρίου 2026, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν στη ΔΕΘ, θα ισχύσει η μείωση του ΦΠΑ κατά 30% σε επιπλέον 19 ακριτικά νησιά του Αιγαίου, εξέλιξη που για το πετρέλαιο θέρμανσης συνεπάγεται μείωση της τιμής κατά 7 περίπου λεπτά το λίτρο.

Παράλληλα, αναμένεται σύντομα το άνοιγμα της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης.

Την περσινή περίοδο, διατέθηκαν σχεδόν 200 εκατομμύρια ευρώ σε περίπου 1,2 εκατομμύρια δικαιούχους. Το επίδομα καλύπτει όλες τις μορφές θέρμανσης (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ρεύμα, καυσόξυλα) που χρησιμοποιούνται για την κύρια κατοικία και χορηγείται βάσει εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων. Το ύψος του διαμορφώνεται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες κάθε περιοχής, με υψηλότερα ποσά για περιοχές όπου επικρατεί πιο έντονο ψύχος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους δύο οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Δερβένι (upd)

Η Nestle σκέφτεται να κατεβάσει την τιμή του καφέ…

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Νάξος και Ηρακλειά σε επεισόδιο δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής του France 5

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα