ΑΘΗΝΑ
23:58
|
23.06.2026
Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ορκίστηκε σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και αναμένεται στην Αθήνα στα τέλη Οκτωβρίου.
Χαρακτήρισε την αναγόρευσή της ως «τη μεγαλύτερη τιμή της ζωής της»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ορκίστηκε τη Δευτέρα 29/9 το μεσημέρι σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αναλαμβάνοντας επίσημα τα καθήκοντα πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, ενόψει της άφιξής της στη χώρα μας στα τέλη Οκτωβρίου.

Στην πρώτη της ανάρτηση μετά την ορκωμοσία, η κ. Γκίλφοϊλ, η πρώτη γυναίκα που καταλαμβάνει αυτή τη θέση στην ιστορία των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών, χαρακτήρισε την αναγόρευσή της ως «τη μεγαλύτερη τιμή της ζωής της», εκφράζοντας την υπερηφάνειά της που θα εκπροσωπήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ και τους Αμερικανούς στην Ελλάδα.

Στην τελετή παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για θέματα Διαχείρισης και Πόρων Μάικλ Ρήγας, ο επικεφαλής τεχνολογίας του Λευκού Οίκου Μάικλ Κράτσιος, ο πρόεδρος της οργάνωσης «Greeks for Trump» Χρήστος Μαραφάτσος, καθώς και ο γιος της νέας πρέσβεως.

Κατά την ορκωμοσία επισημάνθηκε ότι βασική αποστολή της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ θα είναι «η προώθηση των αμερικανικών συμφερόντων και η περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας με την Ελλάδα, σύμμαχο χώρα στο ΝΑΤΟ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πανελλαδική απεργία οικοδόμων στις 24 Ιουνίου-«Τέρμα τα ψέματα, λύσεις και συγκεκριμένες πράξεις»

Σε 24ωρη απεργία προχωρά η Ομοσπονδία Οικοδόμων, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις με φόντο τα οξυμένα προβλήματα, τα εργατικά ατυχήματα και την κλοπή των ενσήμων.
ΣΥΝΑΦΗ

Δεν συζητάμε για τους ιρανικούς πυραύλους, ξεκαθαρίζει ο Πεζεσκιάν

Έτοιμη η Μόσχα για συνομιλίες με το Κίεβο, λέει ο Πούτιν

Απορρίπτει την κατοχή λιβανικού εδάφους από το Ισραήλ ο Λιβανέζος Πρόεδρος

ΟΠΕΚΕΠΕ: Απόλυτη στήριξη της Κομισιόν στην Κοβέσι μετά τις επιθέσεις Γεωργιάδη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα