ΑΘΗΝΑ
18:17
|
16.07.2026
Η Ευρωπαία εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι βρίσκεται στην Αθήνα, με στόχο να διερευνήσει από κοντά τις εξελίξεις στις υποθέσεις των Τεμπών και του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Λάουρα Κοβέσι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ευρωπαία εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι βρίσκεται στην Ελλάδα, με στόχο να διερευνήσει από κοντά τις εξελίξεις στις πολύκροτες υποθέσεις της τραγωδίας των Τεμπών και στο σκάνδαλο με τις αγροτικές επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας θα επισκεφθεί το ελληνικό γραφείο της EPPO στην Αθήνα και θα έχει διαδοχικές επαφές με υπουργούς, τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., στελέχη των τελωνείων και τον γενικό εισαγγελέα.

Θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου αύριο Πέμπτη και σκοπεύει να απαντήσει σε όλα τα «καυτά» θέματα που αφορούν τις αρμοδιότητές της.

Η Λάουρα Κοβέσι από πρώην επικεφαλής της ρουμανικής υπηρεσίας κατά της διαφθοράς, έγινε η πρώτη εισαγγελέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αποστολή την πάταξη διαφθοράς, ξεπλύματος χρήματος και απάτης σε όλη την Ε.Ε..

Η Κοβέσι έχει εμπλακεί άμεσα σε δύο από τις σημαντικότερες ελληνικές υποθέσεις των τελευταίων χρόνων:

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Πρόκειται για τη μεγαλύτερη υπόθεση απάτης με ευρωπαϊκές αγροτικές επιδοτήσεις, με ζημιά που εκτιμάται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Η έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας έχει αποκαλύψει εκτεταμένη διαφθορά με πλαστά βοσκοτόπια, ψευδή ΑΦΜ και πολιτικές παρεμβάσεις.
Τραγωδία στα Τέμπη: Η EPPO εξετάζει την καθυστέρηση στην υλοποίηση έργων ασφαλείας στον ελληνικό σιδηρόδρομο, που συνδέεται με την πολύνεκρη σύγκρουση. Στο επίκεντρο βρίσκεται η περιβόητη σύμβαση 717, για τη σηματοδότηση και την τηλεδιοίκηση, με την Κοβέσι να έχει καταγγείλει εμπόδια από την ελληνική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους δύο οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Δερβένι (upd)

Η Nestle σκέφτεται να κατεβάσει την τιμή του καφέ…

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Νάξος και Ηρακλειά σε επεισόδιο δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής του France 5

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα