ΑΘΗΝΑ
12:55
|
23.07.2026
Αξιωματούχος της πολιτικής προστασίας δήλωσε ότι ο αριθμός των θυμάτων παραμένει «ρευστός», καθώς περισσότερες αναφορές φτάνουν από τους διασώστες.
Ο σεισμός έπληξε περιοχή βόρεια του νησιού Σέμπου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αυξάνεται δραματικά ο απολογισμός των θυμάτων από τον σεισμό μεγέθους 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις κεντρικές Φιλιππίνες. Αξιωματούχος της πολιτικής προστασίας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 69.

Ο αναπληρωτής διοικητής της πολιτικής προστασίας Ράφι Αλεξάντρο δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης ότι ο αριθμός παραμένει «ρευστός», καθώς περισσότερες αναφορές φτάνουν από τους διασώστες.

Ο σεισμός έπληξε περιοχή βόρεια του νησιού Σέμπου την Τρίτη στις 21:59 τοπική ώρα (15:59 ώρα Ελλάδας) με το επίκεντρο να εντοπίζεται περίπου 11 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά της πόλης Καλάπε, στην επαρχία Μποχόλ που έχει περίπου 33.000 κατοίκους.

Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν την κατάρρευση ενός κτιρίου με καταστήματα και ενός σχολείου στην πόλη Μπανταγιάν και καταστροφές στο οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους δύο οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Δερβένι (upd)

Η Nestle σκέφτεται να κατεβάσει την τιμή του καφέ…

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Νάξος και Ηρακλειά σε επεισόδιο δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής του France 5

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα