ΑΘΗΝΑ
09:15
|
08.06.2026
Εκπαιδευτικός στη Ζάκυνθο καλείται σε απολογία για την παράσταση «Η Άννα Φρανκ συνομιλεί με τα παιδιά της Παλαιστίνης».
Συγκέντρωση συμπαράστασης στις 11 το πρωί στη Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε συγκέντρωση συμπαράστασης στην πρόεδρό του θεατρολόγο Έφη Λάζου που καλείται σε απολογία για μια θεατρική παράσταση που αφορούσε τη γενοκτονία στην Παλαιστίνη, καλεί σήμερα Τετάρτη στις 11 το πρωί, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Ζακύνθου «Διονύσιος Σολωμός» στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του η πειθαρχική δίωξη της κ. Λάζου «αφορά την καλλιτεχνική και παιδαγωγική της δράση εκτός σχολείου και εκτός σχολικού προγράμματος» και συγκεκριμένα τη συγγραφή και παρουσίαση του έργου «Η Άννα Φρανκ συνομιλεί με τα παιδιά της Παλαιστίνης», η οποία είχε ως σκοπό «την προώθηση της ελευθερίας της έκφρασης και την ευαισθητοποίηση των παιδιών της Ζακύνθου σε ανθρωπιστικά και αντιπολεμικά μηνύματα, παρ’ όλο που για τα ζητήματα αυτά το πόρισμα του διενεργούντος την ΕΔΕ ήταν ουσιαστικά απαλλακτικό

«Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας την Πρόεδρο του Συλλόγου μας και θεωρούμε ότι η στοχοποίηση της αφορά ξεκάθαρα και την δυναμική πολυετή συνδικαλιστική της δράση», τονίζει ο Σύλλογος ο οποίος κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας 8:00 -11:00 προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση συμπαράστασης στη διωκόμενη εκπαιδευτικό.

Η κινητοποίηση αποσκοπεί «στην υπεράσπιση της παιδαγωγικής και καλλιτεχνικής ελευθερίας όλων των πολιτών και την προστασία των παιδαγωγικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών», τονίζουν οι εκπαιδευτικοί και επισημαίνουν ότι η εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες, πολίτες, φορείς και οργανώσεις έχουν εκφράσει με 85 και πλέον ψηφίσματα δημόσια τη συμπαράστασή τους στην κ. Λάζου, σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα σεισμική δόνηση 4,3 Ρίχτερ στην Εύβοια

Σεισμός 7,8 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες-Νεκροί, πολλές καταστροφές σε κτίρια και συναγερμός για τσουνάμι

Θεσσαλονίκη: Σε σοβαρή κατάσταση 15χρονη που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

Τελευταία ημέρα Πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψήφιους των ΓΕΛ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα