ΑΘΗΝΑ
07:24
|
14.07.2026
Τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε καταφύγιο εκτοπισμένων στο Ελ-Φάσερ.
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στο Σουδάν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε καταφύγιο εκτοπισμένων στο Ελ-Φάσερ, μια πολιορκημένη σουδανική πόλη που βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, αναφέρει το BBC.

Η επιτροπή αντίστασης για το Ελ-Φάσερ, αποτελούμενη από ντόπιους πολίτες και ακτιβιστές, δήλωσε ότι οι παραστρατιωτικές Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (RSF) έπληξαν το στρατόπεδο Νταρ αλ-Αρκάμ, που βρίσκεται μέσα σε ένα πανεπιστήμιο, με δύο επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και οκτώ βλήματα πυροβολικού.

«Παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι σκοτώθηκαν εν ψυχρώ και πολλοί κάηκαν ολοσχερώς», ανέφερε ανακοίνωση της ομάδας, όπως αναφέρθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Οι RSF έχουν περικυκλώσει το Ελ-Φάσερ τους τελευταίους 17 μήνες, σε μια προσπάθεια να πάρουν τον έλεγχο του τελευταίου οχυρού του σουδανικού στρατού στην περιοχή του Νταρφούρ.

Η κατάσταση στο Ελ-Φάσερ έχει «ξεπεράσει τα όρια της καταστροφής και της γενοκτονίας», δήλωσε η ομάδα αντίστασης.

Η πείνα και οι ασθένειες έχουν εξαπλωθεί σε όλη την πόλη, καθώς οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν συνεχείς βομβαρδισμούς και μειώνονται τα τρόφιμα και τα ιατρικά εφόδια.

Το Σουδάν μαστίζεται από συγκρούσεις από το 2023, αφότου οι κορυφαίοι διοικητές των RSF και του σουδανικού στρατού ήρθαν σε σύγκρουση και ακολούθησε μια άγρια ​​διαμάχη για την εξουσία – δημιουργώντας μια από τις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους δύο οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Δερβένι (upd)

Η Nestle σκέφτεται να κατεβάσει την τιμή του καφέ…

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Νάξος και Ηρακλειά σε επεισόδιο δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής του France 5

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα