ΑΘΗΝΑ
01:28
|
25.06.2026
Εκτός της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, για το ζήτημα τοποθετήθηκε αμέσως η... σύζυγος του πρωθυπουργού.
«-Το λιγότερο- άστοχη» χαρακτήρισε την πραγματοποίηση δείπνου στην αίθουσα των Γλυπτών του Παρθενώνα η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη σε συνοδευόμενη από αυτή την εικόνα ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την κίνηση του Βρετανικού Μουσείου να διοργανώσει φιλανθρωπικό δείπνο στην αίθουσα των Γλυπτών του Παρθενώνα επέκρινε, απαντώντας σε δημοσιογράφους, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Η υπουργός, η οποία πάντως ελέγχεται ως προς την απόφαση να διατεθεί, έναντι αντιτίμου, το Βυζαντινό Μουσείο στην «”Αυτής Μεγαλειότητα Βασίλισσα” [“Hendes Majestaet Dronning“] Άννα Μαρία» για γαμήλιο γλέντι, τόνισε πως ενέργειες όπως δείπνα, δεξιώσεις κι επιδείξεις μόδας που διοργανώνονται σε χώρους Μουσείων στους οποίους εκτίθενται μνημεία και έργα τέχνης, «είναι προσβλητικές για τα πολιτιστικά αγαθά και θέτουν σε κίνδυνο τα ίδια τα εκθέματα».

Διαβάστε επίσης:

«Κατ´ επανάληψη και διαχρονικά το Υπουργείο Πολιτισμού έχει καταδικάσει τα δείπνα, τις δεξιώσεις και τις επιδείξεις μόδας που διοργανώνονται στους χώρους των Μουσείων, στους οποίους εκτίθενται μνημεία και έργα τέχνης. Τέτοιες ενέργειες είναι προσβλητικές για τα πολιτιστικά αγαθά και θέτουν σε κίνδυνο τα ίδια τα εκθέματα. Αυτό ακριβώς έπραξε το προηγούμενο Σάββατο, η Διοίκηση του Βρετανικού Μουσείου, χρησιμοποιώντας για μία ακόμη φορά τα Γλυπτά του Παρθενώνα ως διακοσμητικά στοιχεία για το δείπνο που οργάνωσε», δήλωσε η Λίνα Μενδώνη τονίζοντας ότι «η ασφάλεια, η ακεραιότητα και η ηθική των μνημείων θα έπρεπε να αποτελεί το κύριο μέλημα του Βρετανικού Μουσείου, το οποίο για μια ακόμη φορά επιδεικνύει προκλητική αδιαφορία».

Επισημαίνεται πως εκτός της υπουργού, Λίνας Μενδώνη, για το ζήτημα τοποθετήθηκε και η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, η οποία χαρακτήρισε την κίνηση του Βρετανικού Μουσείου ως «–το λιγότερο– άστοχη».

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξανάνοιξε το Μπέη Χαμάμ στη Θεσσαλονίκη

Στις 17-26 Ιουλίου το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Τερματίζεται η απεργία πείνας του Αριστοτέλη Χαντζή και της Suzon Doppagnea για τα προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας

Τραμπ και Ερντογάν πλησιάζουν σε συμφωνία για τους κινητήρες των μαχητικών Kaan

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα