ΑΘΗΝΑ
16:39
|
14.07.2026
Ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο αγαπημένος Νόνιος του ελληνικού τραγουδιού, έφυγε απόψε σε ηλικία 81 ετών μετά από μία πλούσια σταδιοδρομία στο ελληνικό τραγούδι.
Διονύσης Σαββόπουλος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έφυγε απόψε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών και μετά από μία πλούσια καριέρα στο ελληνικό τραγούδι ο τραγουδοποιός Διονύσης Σαββόπουλος.

Τις τελευταίες μέρες νοσηλευόταν καθώς πάλευε με τον καρκίνο την τελευταία τετραετία.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 2 Δεκεμβρίου 1944. Το 1963 μετακόμισε στην Αθήνα και εγκατέλειψε τη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης για το τραγούδι και ένα χρόνο μετά ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του μένοντας πολιτικά ενεργός σε όλη τη σταδιοδρομία του.

Στη διάρκεια της επταετούς Χούντας, ο Διονύσης Σαββόπουλος φυλακίστηκε δύο φορές για τις πολιτικές του πεποιθήσεις. Ωστόσο, η φυλακή έγινε αργότερα σημαντική πηγή έμπνευσης για τραγούδια όπως το «Φορτηγό» και το «Περιβόλι του Τρελού», ασκώντας κριτική στην κοινωνία και την πολιτική.

Διονύσης Σαββόπουλος

Το 1986-1987 παρουσίασε στην ΕΡΤ την τηλεοπτική εκπομπή με τίτλο «Ζήτω το ελληνικό τραγούδι».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους δύο οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Δερβένι (upd)

Η Nestle σκέφτεται να κατεβάσει την τιμή του καφέ…

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Νάξος και Ηρακλειά σε επεισόδιο δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής του France 5

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα