ΑΘΗΝΑ
13:54
|
05.07.2026
Προβολή του ντοκιμαντέρ «Πειθαρχική Μεραρχία 999. Γερμανοί Αντιφασίστες στην Ελλάδα 1941-1945» την Κυριακή 2 Νοέμβρη στην Καισαριανή.
Η δράση των Γερμανών αντιναζιστών που κατά την Κατοχή λιποτάκτησαν, και ενώθηκαν με τον ΕΛΑΣ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Πειθαρχική Μεραρχία 999. Γερμανοί Αντιφασίστες στην Ελλάδα 1941-1945» οργανώνουν την Κυριακή 2 Νοέμβρη στις 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ καιτης ΚΝΕ στην περιοχή.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής. 

Το ντοκιμαντέρ «Πειθαρχική Μεραρχία 999» αναφέρεται σε μια ελάχιστα γνωστή αλλά βαθιά συγκινητική πτυχή της Ιστορίας στη θυελλώδη δεκαετία του 1940, που συντάραξε την Ευρώπη και το μεγαλύτερο τμήμα του πλανήτη.

Με άξονα την Πειθαρχική Μεραρχία «999» – μια μονάδα του γερμανικού στρατού με πολιτικούς κρατούμενους και αντιφασίστες στρατιώτες, που είχαν χαρακτηριστεί «ανάξιοι να υπηρετήσουν» – το ντοκιμαντέρ φωτίζει τη δράση των Γερμανών αντιναζιστών που κατά την Κατοχή λιποτάκτησαν, ενώθηκαν με τον ΕΛΑΣ και συμμετείχαν ενεργά στην Αντίσταση.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση (Q&A) με τον Κώστα Σταματόπουλο, σκηνοθέτη και τους συντελεστές της ταινίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους δύο οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Δερβένι (upd)

Η Nestle σκέφτεται να κατεβάσει την τιμή του καφέ…

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Νάξος και Ηρακλειά σε επεισόδιο δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής του France 5

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα