Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους ενώ περίπου 15 είναι οι τραυματίες, με δύο να νοσηλεύονται σοβαρά, από την ανταλλαγή πυρών μεταξύ μελών δύο οικογενειών με μακροχρόνιες διαφορές, που γάζωσαν με τα όπλα τους σπίτια και αυτοκίνητα, πιθανότατα ως αντίποινα για την τοποθέτηση, λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Παρασκευής, αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε υπό κατασκευή κατοικία, στα Βορίζια Ηρακλείου.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι νεκρός από σφαίρες έπεσε ένας 39χρονος άνδρας από τη μία οικογένεια, ενώ μια 57χρονη γυναίκα από τη δεύτερη τραυματίστηκε και άφησε την τελευταία της πνοή από ανακοπή, στο σκηνικό τρόμου που δημιουργήθηκε.
Όλα φαίνεται πως ξεκίνησαν, όταν άτομο από την μία οικογένεια αγόρασε οικόπεδο προκειμένου να χτίσει σπίτι, σε περιοχή κοντά σε ιδιοκτησίες έτερης οικογένειας, με την οποία υπήρχαν από το παρελθόν διαφορές, με ένα τουλάχιστον αιματηρό επεισόδιο πριν έναν χρόνο που δεν πήρε ιδιαίτερη έκταση στα μέσα ενημέρωσης.
Όπως αναφέρει το cretalive.gr ανάμεσα στους τραυματίες που μεταφέρθηκαν ακόμα και με αγροτικά αυτοκίνητα στο νοσοκομείο, υπάρχουν και παιδιά, ενώ πηγές αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυροβολισμών, από καλάσνικοφ ρίχτηκαν περισσότερες από 2.000 σφαίρες
Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά, τραυματίες μεταφέρθηκαν με ιδιωτικά αυτοκίνητα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, αλλά και στα Κέντρα Υγείας Μοιρών, Αγίας Βαρβάρας. Διμοιρίες ανδρών της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται έξω από τα ΤΕΠ του Βενιζέλειο για λόγους ασφαλείας, ενώ σημειώθηκαν και αντεγκλήσεις μεταξύ συγγενών και αστυνομικών.
Την ίδια ώρα έγινε γνωστό πως, παρότι δεν εφημερεύει, άνοιξε με απόφαση της Διοίκησής του και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, προκειμένου να περιθάλψει τραυματίες, ώστε να μην συναντηθούν στο ίδιο κτίριο μέλη από τις δύο εμπλεκόμενες οικογένειες.
Ενώ οι έρευνες της αστυνομίας στα σπίτια του χωριού βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των δραστών, πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα οπλισμένα μέλη και των δύο οικογενειών έχουν καταφύγει στο γειτονικό φαράγγι, όπου η αστυνομική παρουσία είναι έντονη, ενώ τα στόματα των αυτοπτών μαρτύρων του μακελειού παραμένουν -στην πλειοψηφία τους- κλειστά.
Για να ελέγξει την κατάσταση έχει τεθεί σε συναγερμό το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων του νησιού, ΤΑΕ, ΟΠΚΕ κ.λπ. και γίνεται συντονισμός για να σταλούν ισχυρότερες δυνάμεις προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες, ενώ για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Το αιματοκύλισμα που συγκλονίζει την Κρήτη, σύμφωνα με πληροφορίες φέρνει την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ στο νησί. Σύμφωνα με πληροφορίες στο Ηράκλειο αναμένονται τις ώρες, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος και ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, του λεγόμενου «ελληνικού FBI», Φώτης Ντουίτσης
Όπως αναφέρει το cretalive.gr, τα περιστατικά ξυπνούν μνήμες από βεντέτα του 1950, όταν μέσα σε λίγες μόνο ώρες, έξι κάτοικοι του ριζίτικου χωριού της Μεσαράς έχασαν τη ζωή τους ενώ 14 ακόμα τραυματίστηκαν.
Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί είναι και το γεγονός ότι ο Δήμος Φαιστού ανακοίνωσε ότι την Δευτέρα 3 και την Τρίτη 4 Νοεμβρίου, το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Βοριζίων, όπως και το δημοτικόύ σχολείο του γειτονικού Ζαρού, θα παραμείνουν κλειστά για λόγους πρόληψης και ασφάλειας των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.
