Ισραηλινοί ακροδεξιοί προσπάθησαν να λιντσάρουν το βράδυ της Τετάρτης 12 Νοέμβρη τον δημοσιογράφο του Καναλιού 12 που έβγαλε στον αέρα το αποτρόπαιο βίντεο βιασμού Παλαιστίνιου κρατούμενου στα κολαστήρια της φυλακής Sde Teiman από στρατιώτες, το οποίο (όπως έγινε πρόσφατα γνωστό) του αποκάλυψε η έως πρότινος επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας του ισραηλινού στρατού Γιφάτ Τόμερ Γερουσάλμι.
Guy Peleg from Israel’s Channel 12 News reads aloud from the indictment against Israeli soldiers implicated in the Sde Teiman rape of Palestinian prisoners.
— Afshin Rattansi (@afshinrattansi) November 10, 2025
During Peleg's reading of the indictment, in which extreme, sadistic violence is described, one of the panelists tries to… https://t.co/AxYV6sGAB0 pic.twitter.com/UHgQwGsM9V
Η επίθεση των ακροδεξιών με επικεφαλής τον γνωστό τραμπούκο Μορντεχάι Νταβίντ επιχειρήθηκε μετά το τέλος διάλεξης που έδωσε ο δημοσιογράφος Γκάι Πέλεγκ στο Τελ Αβίβ.
Ο Πέλεγκ αποχωρώντας από το χώρο όπου έδωσε διάλεξη αντιλήφθηκε μία ομάδα ακροδεξιών που άρχισε να τον ακολουθεί, να τον βρίζει και στη συνέχεια να προσπαθεί να τον εμποδίσει να φθάσει στο αυτοκίνητό του. Μετά πολλά, κατάφερε να μπει στο αυτοκίνητο. Στη συνέχεια όμως οι ακροδεξιοί στάθηκαν μπροστά από το όχημά του εμποδίζοντας το να κινηθεί.
🚨Le journaliste israélien Guy Peleg, auteur de la diffusion de la vidéo révélée par le procureur militaire montrant un groupe de soldats violant une prisonnière palestinienne au centre de détention de Sde Teiman, fait l’objet d’une campagne de harcèlement systématique. Sur la… pic.twitter.com/oHbWv9UXR2
— Shanna Messaoudi (@Shanna__Bylka) November 13, 2025
Τα χειρότερα απέτρεψε η εμφάνιση αστυνομικών που συνόδεψαν τον δημοσιογράφο από το κτίριο στο αυτοκίνητό του ενώ οι ακροδεξιοί του φώναζαν πως από δω και μπρος θα χρειαστεί «αστυνομική συνοδεία όπου και να πας».
Αυτή δεν ήταν η μόνη κινητοποίηση ακροδεξιών κατά του δημοσιογράφου που έβγαλε στον αέρα το επίμαχο βίντεο της αποτρόπαιας σεξουαλικής κακοποίησης του Παλαιστίνιου κρατούμενου από Ισραηλινούς στρατιώτες.
Μετά το επεισόδιο των ακροδεξιών με τον Πέλεγκ, αναρτήθηκε ένα μεγάλο πανό σε γέφυρα πάνω από κεντρική οδική αρτηρία που οδηγεί στην είσοδο της κωμόπολης Μπνέι Μπρακ όπου φαινόταν η «μονταρισμένη» φωτογραφία με το πρόσωπο του δημοσιογράφου πίσω από τα κάγκελα κελιού φυλακής και την λεζάντα: «Γκάι Πέλεγ στη φυλακή!».
האיומים נגד גיא פלג הם בלתי נסבלים. כל מי שחושב שמדובר רק בפלג- טועה. זה איום על התקשרות החופשית כולה.
— Ksenia Svetlova كسنيا سفطلوفا (@KseniaSvetlova) November 13, 2025
הערוצים המרכזיים ואתרי האינטרנט צריכים להחשיך מסכים ולמחות נגד ההתפתחות המסוכנת הזאת, אחרת כשיבואו לקחת אותם כבר לא יישאר אף אחד. pic.twitter.com/qSYX2N9izQ
Ο ακροδεξιός Μοντερχάι Νταβίντ, που έγινε δημοφιλείς από τις αναρτήσεις του στο Tik Tok, πρωτοστατεί στην αποδοκιμασία αντικυβερνητικών διαδηλωτών ή ακτιβιστών στο Τελ Αβίβ και έχει εμφανιστεί αρκετές φορές σε βίντεο που αναρτήθηκαν σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης στο πλευρό του (επίσης ακροδεξιού) υπουργού Εθνικής Ασφάλειας, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, και του υπουργού Δικαιοσύνης και αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάριβ Λεβίν.
Everything in Israel is so fucking crazy: Ben Gvir's TikTok goon, along with a partly paid gang, cooperates with Israeli police to disperse and terrorize a pro-Palestinian protest.
— B.M. (@ireallyhateyou) September 17, 2025
Mordechai David is a right-wing TikTok star who's literally turned into Ben Gvir's lapdog. For a… https://t.co/hSfEhZyubM pic.twitter.com/CWMKeswJeP
Την περασμένη βδομάδα μία άλλη Ισραηλινή δημοσιογράφος, η Ορλί Μπάρλεφ έκανε ασφαλιστικά μέτρα προστασίας κατά του Μοντερχάι Νταβίντ καθώς την παρενόχλησε στη διάρκεια δίκης του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, όπου δικάζεται για τρεις υποθέσεις διαφθοράς.
