Ποινές φυλάκισης από τρία χρόνια, έως τρία χρόνια και 7 μήνες επέβαλε σήμερα το Πλημμελειοδικείο των Σερρών που δίκασε με την αυτόφωρη διαδικασία τους 30 μετανάστες, οι οποίοι κατηγορούνταν για συμμετοχή σε επεισόδια που σημειώθηκαν την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου στην κλειστή δομή προσωρινής φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στη θέση «Κλειδί» του δήμου Σιντικής Σερρών.
Όλοι κρίθηκαν ένοχοι για στάση και, κατά περίπτωση, για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων και βία κατά υπαλλήλων. Το δικαστήριο αποφάσισε την άμεση έκτιση των ποινών, καθώς αυτές δεν ανεστάλησαν.

Πρόκειται για 29 Αιγύπτιους και έναν υπήκοο Μπαγκλαντές, οι οποίοι μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου μεταφέρθηκαν στο τμήμα Μεταγωγών των Σερρών και αναμένεται να οδηγηθούν σε σωφρονιστικά καταστήματα.
Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου, 30 αλλοδαποί παράτυποι μετανάστες που κρατούνταν στην Δ’ Πτέρυγα της κλειστής δομής στη Σιντική Σερρών προσπάθησαν να αποξηλώσουν μέρος της εσωτερικής περίφραξης χωρίς να καταφέρουν να αποδράσουν. Κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις αστυνομικοί.
Οι 30 συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση αδικήματα – της στάσης κρατουμένων, της απόπειρας απόδρασης, της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.
