Την πρώτη του συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα ηγέτη του ψευδοκράτους Τουφάν Έρχιουμαν, θα έχει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, το πρωί της Πέμπτης στην οικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας, στη Νεκρή Ζώνη, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.
Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Λετυμπιώτης σημειώνει ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης «προσέρχεται στη συνάντηση με την ίδια εποικοδομητική διάθεση και ειλικρινή πολιτική βούληση, στο πλαίσιο της προσπάθειας μας για την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων από το σημείο που έχουν διακοπεί στο Κραν Μοντανά, για την επίτευξη λύσης του Κυπριακού, στη βάση του πλαισίου που καθορίζουν τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και στη βάση των αρχών και αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Κωνσταντίνος Κόμπος, θα έχει συνάντηση σήμερα, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάρκο Ρούμπιο με θεματολογία που αφορά τόσο διμερή όσο και περιφερειακά ζητήματα, τα ενεργειακά και φυσικά την πολύπαθη ηλεκτρική διασύνδεση με την Ελλάδα, καθώς και στις προσπάθειες για αναβίωση του σχήματος 3+1 (Κύπρος, Ελλάδα, Ισραήλ και ΗΠΑ) με στόχο την προώθηση της περιφερειακής σταθερότητας.
