Αγέλη τεσσάρων λύκων σχετικά εξοικειωμένη με την παρουσία ανθρώπων έκανε την εμφάνισή της το τελευταίο διάστημα στην περιοχή της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη προκαλώντας σχετική ανησυχία σε κατοίκους της περιοχής.
Την εμφάνιση λύκων στην περιοχή της Πυλαίας παρακολουθεί ωστόσο η περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ». Ο Σπύρος Ψαρούδας, Γενικός Συντονιστής της οργάνωσης σε ανακοίνωσή του τόνισε πως χρειάζεται «προσεκτική παρέμβαση» και πως η ομάδα άμεσης επέμβασης θα πρέπει να τα «εκφοβίσει» με τρόπο που θα συνδέουν την ανθρώπινη παρουσία με δυσάρεστες εμπειρίες.

Στην ευρύτερη περιοχή της Πυλαίας έχουν κάνει κατά το πρόσφατο παρελθόν την εμφάνισή τους και άλλα άγρια ζώα, κυρίως αγριογούρουνα. Στον κοντινό Χορτιάτη καταγράφηκε και η παρουσία αρκούδας.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, προ ημερών ένας λύκος σκοτώθηκε σε τροχαίο έξω από το Πανόραμα ενώ τη Δευτέρα η αγέλη των τεσσάρων λύκων έγινε αντιληπτή και από τα μέλη τηλεοπτικού συνεργείου κοντά στο «Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Στέγης» (CEDEFOP).
