ΑΘΗΝΑ
18:41
|
25.06.2026
Τριήμερο πένθος στις ένοπλες δυνάμεις κήρυξε σήμερα ο Νίκος Δένδιας μετά τον τραγικό θάνατο 19χρονου οπλίτη και τον ακρωτηριασμό 39χρονου Επιλοχία.
Υπουργείο Άμυνας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις κήρυξε απόψε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, με αφορμή τον τραγικό χαμό ενός 19χρονου στρατιώτη στη διάρκεια εκπαίδευσης σε πεδίο βολών στην Αφάντου Ρόδου και τον σοβαρό τραυματισμό ενός 39χρονου Επιλοχία, πατέρα δύο παιδιών, που ακρωτηριάστηκε από τον αγκώνα.

Στο μήνυμά του ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας αναφέρει:

«Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την απώλεια ζωής του ΕΠΟΠ Στρατιώτη, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης εκπαιδευτικής δραστηριότητας βολής στη Ρόδο.

Η σκέψη μας βρίσκεται στην οικογένειά του και στους συναδέλφους του, στους οποίους απευθύνω τα πλέον ειλικρινή μου συλλυπητήρια.

Ευχές για ταχεία ανάρρωση στον ΕΠΟΠ Επιλοχία, ο οποίος τραυματίσθηκε στην ίδια εκπαιδευτική δραστηριότητα».

Όταν έγινε το τραγικό συμβάν στη διάρκεια μεταχείρισης αμυντικής χειροβομβίδας, ο 19χρονος και ο 39χρονος μεταφέρθηκαν αμέσως στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Εκεί, διαπιστώθηκε ο θάνατος του 19χρονου στρατιώτη.

Ο άτυχος 19χρονος με τον πατέρα του στη Ρόδο

Ο 39χρονος Επιλοχίας εισήχθη διασωληνωμένος, με σοβαρή αιμορραγία και πολλαπλά τραύματα από θραύσματα, και υπεβλήθη άμεσα στις απαραίτητες επεμβάσεις και σε διαδικασίες σταθεροποίησης, και έκτοτε νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επτά πρώτα μέτρα από το υπουργείο Ανάπτυξης κατά του λαγοκέφαλου

Βενεζουέλα: Θηριώδης σεισμός 7,2 και 7,5 Ρίχτερ με εκατοντάδες θύματα και καταστροφές [upd]

Μουντιάλ: Οι ομάδες που προκρίθηκαν στους νοκ άουτ αγώνες στη φάση των 32

Ποιες παραλίες κρίθηκαν ακατάλληλες για κολύμπι στην Αττική από τον ΠΑΚΟΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα