ΑΘΗΝΑ
03:17
|
14.07.2026
Βελγικά και γαλλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως η Φεντερίκα Μογκερίνι τέθηκε υπό κράτηση στο πλαίσιο έρευνας για φερόμενη κατάχρηση κονδυλίων της Ε.Ε.
Φεντερίκα Μογκερίνι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η από το 2014 ως το 2019 αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φεντερίκα Μογκερίνι, κρατείται από τις αρχές εν μέσω αστυνομικής έρευνας για φερόμενη κατάχρηση κονδυλίων της Ε.Ε., ανέφεραν την Τρίτη τα βελγικά και γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Η βελγική αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες στα κεντρικά γραφεία της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) στις Βρυξέλλες, στο Κολλέγιο της Ευρώπης, του οποίου η Μογκερίνι έχει από το 2020 τοποθετηθεί ως πρύτανης. στην Μπριζ και σε αρκετές ιδιωτικές κατοικίες, ανέφερε το Reuters επικαλούμενο την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.

Η αστυνομία κατέσχεσε έγγραφα και συνέλαβε τρία άτομα ως ύποπτα για απάτη σε δημόσιες συμβάσεις, διαφθορά και ποινική σύγκρουση συμφερόντων, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Euractive, ενώ το βελγικό μέσο ενημέρωσης L’Echo ανέφερε ότι η Μογκερίνι ήταν μεταξύ των συλληφθέντων.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους δύο οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Δερβένι (upd)

Η Nestle σκέφτεται να κατεβάσει την τιμή του καφέ…

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Νάξος και Ηρακλειά σε επεισόδιο δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής του France 5

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα