ΑΘΗΝΑ
20:41
|
02.07.2026
«Πρόκειται για ανθρωποκτονία κατά παραγγελία έναντι άγνωστης αμοιβής με την αγαστή συνεργασία των δύο κατηγορουμένων» είπε η εισαγγελέας.
Την ενοχή και των δύο κατηγορούμενων ζήτησε η εισαγγελέας της Έδρας του ΜΟΔ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο εκδικάζεται η υπόθεση της δολοφονίας του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στις 2 Ιουλίου του 2024 στο Νέο Ψυχικό. Η εισαγγελέας της έδρας του ΜΟΔ ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι όπως δικάζονται ο 45χρονος ως εκτελεστής και ο 48χρονος ως συνεργός για το έγκλημα.

«Πρόκειται για ανθρωποκτονία κατά παραγγελία έναντι άγνωστης αμοιβής με την αγαστή συνεργασία των δύο κατηγορουμένων» είπε η εισαγγελέας της Έδρας που ζήτησε την ενοχή των δύο κατηγορουμένων για την εν ψυχρώ δολοφονία του τοπογράφου.

Θεωρώ ότι οι ενδείξεις της προδικασίας που οδήγησαν στη σύλληψη, προφυλάκιση και παραπομπή των κατηγορουμένων έχουν μετατραπεί σε ακλόνητες αποδείξεις και ουδένα πειστικό ισχυρισμό και επιχείρημα μπορούν να αντιτάξουν, πρόσθεσε η εισαγγελική λειτουργός.

Κατά την εισαγγελέα η υπόθεση πρέπει να ερευνηθεί εκ νέου ώστε να εντοπιστεί εκείνος που έδωσε την εντολή για την εκτέλεση του τοπογράφου. Έτσι ζήτησε από το δικαστήριο να διατάξει να ανοίξει ξανά ο φάκελος της υπόθεσης από τις αρχές, ώστε να αναζητηθεί ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του τοπογράφου και να διακριβωθεί αν το πρόσωπο αυτό ενδέχεται να είναι συγκεκριμένος μεσίτης που δραστηριοποιείται στη Μύκονο.

Η εισαγγελέας έκανε λόγο για «ένα μεθοδευμένο σχέδιο» που καταστρώθηκε για την εξόντωση του Παναγιώτη Στάθη, γεγονός που μεταξύ άλλων προκύπτει από τις κινήσεις του 45χρονου κατηγορούμενου ως εκτελεστή την παραμονή και την ημέρα του εγκλήματος.

Παραθέτοντας τα στοιχεία της δικογραφίας, η εισαγγελέας τόνισε ότι ο 45χρονος κατηγορούμενος μετακινήθηκε με συγκεκριμένο τρόπο από την οικία του, στην εταιρεία του στο Χαλάνδρι, στο γκαράζ της αδελφής του στο Μαρούσι, στο σημείο της δολοφονίας στο Νέο Ψυχικό και επέστρεψε πίσω χρησιμοποιώντας μεθοδευμένα και οργανωμένα τα οχήματα (μία μηχανή, ένα σκούτερ και ένα λευκό ΙΧ), ενώ κινήθηκε και πεζός, ώστε να αποκρύψει τη δράση του. Τόνισε επίσης πως ο κατηγορούμενος έχει καταγραφεί από κάμερες, στο επίμαχο σημείο, όχι μόνο την ημέρα της δολοφονίας, αλλά και μία ημέρα πριν, κάτι που δεν μπορεί να αποδοθεί, όπως είπε, σε σύμπτωση.

Αναφερόμενη στο θύμα ως «έναν εύκολο στόχο για έναν έμπειρο εκτελεστή» η εισαγγελέας περίγραψε την εκτέλεση του τοπογράφου με πυρά από δύο διαφορετικά πιστόλια τύπου Glock και τον τρόπο που ο εκτελεστής προσέγγισε με την μηχανή που οδηγούσε τον στόχο του.

Να σημειωθεί ότι οι δύο κατηγορούμενοι στο παρελθόν είχαν εμπλακεί στην υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους δύο οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Δερβένι (upd)

Η Nestle σκέφτεται να κατεβάσει την τιμή του καφέ…

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Νάξος και Ηρακλειά σε επεισόδιο δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής του France 5

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα