ΑΘΗΝΑ
18:00
|
04.07.2026
Τουλάχιστον 41 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πλημμύρες στην παράκτια πόλη Σάφι, του Μαρόκου.
Ζημιές σε δεκάδες σπίτια, σε φράγματα και δρόμους καταγράφηκαν, ενώ σε 14 ανέρχονται οι τραυματίες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά από επτά χρόνια ξηρασίας, που άδειασαν τους ταμιευτήρες νερού της χώρας, το Μαρόκο βιώνει έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες με τραγικό απολογισμό 41 νεκρούς στην παράκτια περιοχή Σάφι, στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Ζημιές σε δεκάδες σπίτια, σε φράγματα και δρόμους καταγράφηκαν, ενώ σε 14 ανέρχονται οι τραυματίες, με δύο να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τις μαροκινές υγειονομικές αρχές.

Οι έντονες βροχοπτώσεις της Κυριακής είχαν σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και καταστήματα, να παρασυρθούν αυτοκίνητα και να σημειωθούν μεγάλες ζημιές στο οδικό δίκτυο στην παλιά πόλη του λιμανιού Σάφι, 300 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας του Μαρόκου, Ραμπάτ.

Τα σχολεία στην πόλη έμειναν κλειστά, σήμερα Δευτέρα, καθώς οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους και προσπαθούν να καθαρίσουν τα πλημμυρισμένα σπίτια από τόνους λάσπης.

Οι αρχές δήλωσαν ότι τουλάχιστον 70 σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους δύο οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Δερβένι (upd)

Η Nestle σκέφτεται να κατεβάσει την τιμή του καφέ…

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Νάξος και Ηρακλειά σε επεισόδιο δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής του France 5

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα