ΑΘΗΝΑ
11:40
|
24.06.2026
Ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,5 Ρίχτερ και έγινε ιδιαίτερα αισθητός, μεταξύ άλλων, και στην Πόλη του Μεξικού.
Σεισμογράφος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σεισμός 6,5 Ρίχτερ τάραξε σήμερα λίγα λεπτά πριν τις 17.00 (ώρα Ελλάδας) την Πόλη του Μεξικού, προκαλώντας έντονη ανησυχία σε εκατομμύρια πολίτες.

Σύμφωνα με το γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο Γεωεπιστημών, ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,3 βαθμών και το επίκεντρο του εντοπίστηκε στο Γκερέρο του Μεξικού. Προερχόταν από εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Τη στιγμή του σεισμού η Πρόεδρος του Μεξικού, Κλαούντια Σεϊνμπάουμ, έδινε συνέντευξη Τύπου. Για προληπτικούς λόγους ασφαλείας τη διέκοψε συνιστώντας στους δεκάδες δημοσιογράφους που την παρακολουθούσαν να αποχωρήσουν με ηρεμία και ψυχραιμία.

Η Πρόεδρος ανακοίνωσε στη συνέχεια ότι μίλησε με την κυβερνήτρια της πολιτείας Γκερέρο, Έβελιν Σαλγάδο, που της μετέφερε κάποιες πρώτες πληροφορίες κατά τις οποίες δεν καταγράφηκαν άμεσα σοβαρές ζημιές.

Κυβερνητικά ελικόπτερα πέταξαν επίσης πάνω από την πρωτεύουσα και δεν εντόπισαν ζημιές στην πόλη ενώ το μετρό και άλλα μέσα σταθερής τροχιάς σταμάτησαν για περίπου 40 λεπτά τα δρομολόγια με αποτέλεσμα επιπρόσθετο κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σεισμός 5 Ρίχτερ στην Κάρπαθο

WWF Ελλάς-ΑΡΧΕΛΩΝ: Ισχυρές πιέσεις στην πλειονότητα των παραλιών ωοτοκίας της Caretta caretta

Καύσωνας στη Γαλλία: Θερμοκρασίες ρεκόρ για 4η ημέρα και διακοπές ρεύματος

Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για σήμερα Τετάρτη 24 Ιουνίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα