ΑΘΗΝΑ
06:56
|
26.06.2026
Κατηγορήθηκαν ότι δημοσίευσαν σχόλια ισχυριζόμενοι ότι η σύζυγος του Προέδρου γεννήθηκε άνδρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δικαστήριο του Παρισιού έκρινε, σήμερα Δευτέρα, ένοχους δέκα κατηγορούμενους για διαδικτυακό εκφοβισμό κατά της πρώτης κυρίας της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν, μέσω της διάδοσης ψευδών ισχυρισμών στο διαδίκτυο σχετικά με το φύλο και τη σεξουαλικότητά της, συμπεριλαμβανομένων ισχυρισμών ότι γεννήθηκε άνδρας.

Το δικαστήριο καταδίκασε όλους τους κατηγορούμενους σε ποινές που κυμαίνονταν από εκπαίδευση ευαισθητοποίησης για τον διαδικτυακό εκφοβισμό έως φυλάκιση 8 μηνών με αναστολή.

Οι κατηγορούμενοι, οκτώ άνδρες και δύο γυναίκες ηλικίας 41 έως 65 ετών, κατηγορήθηκαν ότι δημοσίευσαν κακόβουλα σχόλια ισχυριζόμενα ψευδώς ότι η σύζυγος του προέδρου  Εμανουέλ Μακρόν γεννήθηκε άνδρας και χαρακτηρίζοντας τη διαφορά ηλικίας 24 ετών μεταξύ τους παιδεραστία.

Η Μπριζίτ Μακρόν δεν παρευρέθηκε στη διήμερη δίκη που ξεκίνησε τον Οκτώβριο, ωστόσο μιλώντας στην εθνική τηλεόραση TF1 χθες Κυριακή, ανέφερε ότι κατέφυγε στη δικαιοσύνη για να «δώσει ένα παράδειγμα» στην καταπολέμηση της παρενόχλησης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βενεζουέλα: Θηριώδης σεισμός 7,5 Ρίχτερ με εκατοντάδες θύματα και 30.000 αγνοούμενους [upd]

Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου προσφεύγει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Κανταδόροι γεμίζουν τους δρόμους της Πλάκας το βράδυ της 26ης Ιουνίου

Επτά πρώτα μέτρα από το υπουργείο Ανάπτυξης κατά του λαγοκέφαλου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα