ΑΘΗΝΑ
05:57
|
24.06.2026
Οι Ιταλοί στις 22 και 23 Μαρτίου θα αποφασίσουν επί του οριστικού διαχωρισμού επαγγελματίκής σταδιοδρομίας δικαστών και εισαγγελέων.
Δικαστική έδρα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις 22 και 23 Μαρτίου 2026 θα διεξαχθεί στην Ιταλία δημοψήφισμα για την μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος με στόχο τον οριστικό διαχωρισμό της επαγγελματικής σταδιοδρομίας δικαστών και εισαγγελέων.

Η δικαστική μεταρρύθμισης προωθείται από την κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι επειδή εγκρίθηκε από το ιταλικό κοινοβούλιο με πλειοψηφία μικρότερη των 2/3, που απαιτούνταν.

Τζόρτζια Μελόνι

Πάντως, διάφορες επιτροπές πολιτών που δημιουργήθηκαν για να στηρίξουν την εκστρατεία του «όχι» θεωρούν ότι η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας δεν τους επιτρέπει να αναπτύξουν επαρκώς την δράση τους. Αποφάσισαν έτσι να προσφύγουν κατά της απόφασης της κυβέρνησης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πανελλαδική απεργία οικοδόμων στις 24 Ιουνίου-«Τέρμα τα ψέματα, λύσεις και συγκεκριμένες πράξεις»

Σε 24ωρη απεργία προχωρά η Ομοσπονδία Οικοδόμων, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις με φόντο τα οξυμένα προβλήματα, τα εργατικά ατυχήματα και την κλοπή των ενσήμων.
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ισραήλ έφθασαν Μαροκινοί αξιωματικοί της Δύναμης Σταθεροποίησης Γάζας

Πέθαναν κολυμπώντας σε Πιερία και Θάσο

Δεν συζητάμε για τους ιρανικούς πυραύλους, ξεκαθαρίζει ο Πεζεσκιάν

Παραβιάσεις και παραβάσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από το Αιγαίο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα