ΑΘΗΝΑ
00:22
|
26.07.2026
Η πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τα μπλόκα όλης της χώρας, είπε «Ναι» στο διάλογο με την κυβέρνηση.
Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί την πρόθεση των αγροτών να προχωρήσουν σε θεσμική συζήτηση με την κυβέρνηση, χωρίς την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τα μπλόκα όλης της χώρας, είπε «Ναι» στο διάλογο με την κυβέρνηση, χωρίς τρακτέρ, ενώ δεν θα προχωρήσουν σε συλλαλητήριο στην Αθήνα, θα ανοίξουν τους δρόμους και θα κρατήσουν στάση αναμονής. 

Η κυβέρνηση εξέφρασε την πρόθεση να γίνει ο διάλογος μεταξύ του πρωθυπουργού και εκπροσώπων της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων χωρίς τρακτέρ και με τον όρο να υπάρχουν στη συνάντηση 25 αγρότες και πέντε παρατηρητές, κατέθεσε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, μετά από τηλεφώνημα που, όπως είπε, δεχθηκε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Παρότι το κλίμα μεταξύ των αγροτών στη σημερινή σύσκεψη φαίνεται να ήταν καθολικά υπέρ του διαλόγου, υπήρχε ωστόσο και η τάση που υποστηρίζε ότι αυτός πρέπει να γίνει με τα τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας, με την κυβέρνηση από την πλευρά της να απορρίπτει τον διάλογο με τον πρωθυπουργό, με κλειστούς τους δρόμους και ταυτόχρονη παρουσία τρακτέρ στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Αναμένεται η επίσημη πρόσκληση και ο καθορισμός του ραντεβού με τον κ. Μητσοτάκη, καθώς από το Μέγαρο Μαξίμου λένε ότι «δεν υπάρχει κάτι νεότερο αυτή τη στιγμή για συνάντηση με τους εκπροσώπους των μπλόκων που μέχρι χθες δεν προσέρχονταν σε διάλογο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους δύο οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Δερβένι (upd)

Η Nestle σκέφτεται να κατεβάσει την τιμή του καφέ…

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Νάξος και Ηρακλειά σε επεισόδιο δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής του France 5

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα