ΑΘΗΝΑ
10:39
|
24.06.2026
Υπάλληλος της βρετανικής πρεσβείας στη Μόσχα φέρεται να είχε διασυνδέσεις με τις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών.
Η πρεσβεία του Ηνωμένου Βασιλείου στη Μόσχα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περιθώριο δύο εβδομάδων προκειμένου να εγκαταλείψει τη Ρωσία, έδωσαν οι Αρχές σε έναν υπάλληλο της βρετανικής πρεσβείας στη Μόσχα που φέρεται να είχε διασυνδέσεις με τις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Όπως ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, η επιτετραμμένη της Βρετανίας στη Μόσχα, Ντανάε Ντολάκια, ενημερώθηκε σήμερα Πέμπτη ότι οι αρμόδιες αρχές διαθέτουν πληροφορίες που υποδεικνύουν ότι ένας υπάλληλος της βρετανικής πρεσβείας «συνδέθηκε με βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών».

«Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω και σύμφωνα με το Άρθρο 9 της Σύμβασης της Βιέννης του 1961 για τις διπλωματικές σχέσεις, η διαπίστευση του ατόμου ανακαλείται», ανέφερε το υπουργείο, επαναλαμβάνοντας ότι η Μόσχα δεν θα ανεχθεί τις δραστηριότητες αδήλωτων αξιωματικών των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών σε ρωσικό έδαφος.

«Η αδιάλλακτη στάση της Ρωσίας σε αυτό το ζήτημα θα συνεχίσει να εφαρμόζεται σύμφωνα με τα εθνικά συμφέροντα ασφαλείας της χώρας μας», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, τονίζοντας πως αν το Λονδίνο κλιμακώσει την κατάσταση, η ρωσική πλευρά θα προβεί σε αντίποινα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνάντηση Τραμπ-Ρούτε στην Ουάσιγκτον

«Ανταρσία» της Γερουσίας στον Τραμπ: Πέρασε το ψήφισμα για το τέλος του πολέμου κατά του Ιράν

Το ειδύλλιο Τραμπ-Μελόνι, μήπως τελειώνει;

Δεν συζητάμε για τους ιρανικούς πυραύλους, ξεκαθαρίζει ο Πεζεσκιάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα