ΑΘΗΝΑ
08:35
|
26.06.2026
Σοκ προκαλεί στο Ισραήλ ο θάνατος δύο βρεφών και η ασθένιση άλλων 53 παιδιών σε παράνομο ιδιωτικό παιδικό σταθμό της Ιερουσαλήμ.
Μεταφορά παιδιού από διασώστη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε πιθανή δηλητηρίαση από κάποιο χημικό παράγοντα ή διαρροή από υγραέριο αποδίδουν σε πρώτη φάση Ισραηλινοί διασώστες το θάνατο δύο βρεφών τεσσάρων μηνών και τα σοβαρά προβλήματα δύσπνοιας που αντιμετωπίζουν άλλα 53 βρέφη και μικρά παιδιά που μεταφέρθηκαν άρρωστα σε νοσοκομεία της Ιερουσαλήμ από παράνομο παιδικό σταθμό στη συνοικία Ρομίμα.

Αξιωματούχοι του αρμόδιου υπουργείου Παιδείας ανέφεραν πως ο σταθμός που λειτουργούσε χωρίς άδεια σε πεντάρι διαμέρισμα. Εκεί φιλοξενούνταν βρέφη από τεσσάρων μηνών ως παιδιά τριών ετών.

Διασώστες ασθενοφόρων της υπηρεσίας «Magen David Adom» που μετέφεραν τα παιδάκια σε δύο νοσοκομεία της Ιερουσαλήμ περιέγραψαν χαοτικές σκηνές μέσα στον παράνομο παιδικό σταθμό, αναφέροντας:

«Δεκάδες παιδάκια ήταν  μέσα στο κτίριο. Κάναμε ιατρικούς ελέγχους επί τόπου και μετά μεταφέραμε τα παιδιά με τα ασθενοφόρα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείων για περαιτέρω περίθαλψη».

Νήπια σε… ντουλάπια, στρωματάκια βρεφών μέσα σε τουαλέτα

Ο εντοπισμός του παράνομου παιδικού σταθμού συνοδεύτηκε και με άλλες πληροφορίες που ανέφεραν ότι επικρατούσε το αδιαχώρητο στο διαμέρισμα που είχε μετατραπεί σε ακατάλληλο χώρο φροντίδας νηπίων. Εντοπίστηκαν βρέφη ή παιδιά σε…ντουλάπια, σε χολ και άλλα που κοιμόντουσαν ακόμη και σε τουαλέτα.

Ο αποτρόπαιος θάνατος  των δύο βρεφών και οι αποκαλύψεις για τις ακατάλληλες συνθήκες του παράνομου παιδικού σταθμού προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων στο Ισραήλ.

Πλήθη εκατοντάδων ανθρώπων που αγωνιούσαν για τα παιδιά τους μαζεύτηκαν έξω από το κτίριο που φιλοξενούσε τον παράνομο παιδικό σταθμό αναζητώντας πληροφορίες.

Λίγες ώρες αργότερα ξέσπασαν έντονες διαμάχες και στο ισραηλινό κοινοβούλιο (Κνέσετ) με βουλευτές της αντιπολίτευσης να κατηγορούν την κυβέρνηση και τις αρμόδιες υπηρεσίες για πλημμελή έλεγχο.

Παράλληλα, το «Συμβούλιο Ασφάλειας του Παιδιού», ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές να διενεργήσουν άμεσα έλεγχο για τις άδειες σε βρεφονηπιακούς σταθμούς αλλά και σε παιδότοπους ή άλλους χώρους φιλοξενίας παιδιών, ώστε να αποτραπούν στο μέλλον ανάλογες τραγωδίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βενεζουέλα: Εκατοντάδες νεκροί και ισοπεδωμένες πόλεις από τον διπλό καταστροφικό σεισμό

Κανταδόροι γεμίζουν τους δρόμους της Πλάκας το βράδυ της 26ης Ιουνίου

304 οι θάνατοι από την επιδημία Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό

Τι έδειξε το Μουντιάλ για την Τουρκία του Ερντογάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα