ΑΘΗΝΑ
14:08
|
04.06.2026
Στον Αγιόκαμπο, η παραλιακή περιοχή έχει μετατραπεί σε «λίμνη», καθώς τα ρέματα της περιοχής κατεβάζουν μεγάλες ποσότητες νερού.
Φωτ.: larissanet.gr
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σοβαρά προβλήματα έχουν προκαλέσει στη Λάρισα οι πολύωρες, από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, βροχοπτώσεις με την κατάσταση να είναι ιδιαίτερα δύσκολη σε πολλές περιοχές της παραλιακής ζώνης, όπου οι ισχυροί άνεμοι έχουν προκαλέσει άνοδο της θάλασσας, η οποία έχει φτάσει μέχρι τη στεριά

Στον Αγιόκαμπο, η παραλιακή περιοχή έχει μετατραπεί σε «λίμνη», καθώς τα ρέματα της περιοχής κατεβάζουν μεγάλες ποσότητες νερού. Η αστυνομία έχει τοποθετήσει προειδοποιητική σήμανση σε επικίνδυνα σημεία και καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει, ενώ η κατάσταση επιβαρύνεται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν παράλληλα με τη βροχόπτωση.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει τεθεί σε κατάσταση «κόκκινου» συναγερμού, ενώ όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, όπως και εκείνες του Δήμου Αγιάς, βρίσκονται σε ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να αποκατασταθούν οι ζημιές. Παράλληλα, αναφορές κάνουν λόγο και για πλημμυρισμένες αγροτικές εκτάσεις.

Όπως δήλωσε στο onlarissa.gr ο δήμαρχος Αγιάς, Αντώνης Γκουντάρας, οι τεράστιες ποσότητες νερού που κατεβαίνουν από τα ορεινά έχουν οδηγήσει στη διακοπή της κυκλοφορίας σε πολλά σημεία της παραλιακής οδού.

«Το νερό που έπεσε στην Ποταμιά είναι απίστευτο, ίσως και περισσότερο από τον Daniel», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι πλέον η κυκλοφορία διεξάγεται από το οδικό δίκτυο πίσω από τις γέφυρες.

Στο ύψος της κρεμαστής γέφυρας, σύμφωνα με τον δήμαρχο, έχουν πλημμυρίσει περίπου δέκα κατοικίες και ένα κατάστημα. Παράλληλα, προβλήματα έχουν καταγραφεί και στο οδικό δίκτυο, με κατολισθήσεις στον δρόμο προς Παλιουριά, εντός της Μελιβοίας, καθώς και στον δρόμο Μεγαλόβρυσου – Ανατολής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα αίτηση για την υπόθεση των υποκλοπών

Αλβανία: Διαδηλώσεις κατά του τουριστικού σχεδίου των Τζάρεντ Κούσνερ και Ιβάνκα Τραμπ

Ο Βιμ Βέντερς αποσύρει ταινία του 1975 που δείχνει την 13χρονη Ναστάζια Κίνσκι γυμνόστηθη

Στη δημοσιότητα η απόφαση του Αρείου Πάγου για τα κόκκινα δάνεια – Πώς θα υπολογίζονται οι τόκοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα