ΑΘΗΝΑ
14:26
|
25.06.2026
Συναντήσεις και επαφές στην Ουάσιγκτον έχει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συναντήσεις με τον εκτελεστικό διευθυντή της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής (AJC), Τεντ Ντόιτς, τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνο Κόμπο, καθώς και με τον πρόεδρο του Εβραϊκού Ινστιτούτου για την Εθνική Ασφάλεια της Αμερικής (JINSA), είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, που από χθες το απόγευμα βρίσκεται στην Ουάσινγκτον.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια συζήτησης στο πλαίσιο του Φόρουμ των Δελφών, ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στον στρατηγικό χαρακτήρα της συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ, από τους βασικούς πυλώνες της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τη διευθύνουσα σύμβουλο του Chicago Council on Global Affairs, Λέσλι Βιντζαμούρι, ο Υπουργός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε θέματα που αφορούν την ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας, καθώς και στις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.

Σήμερα, στις 13:45 τοπική ώρα, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας θα συναντηθεί με τον υπουργό Πολέμου των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ, ενώ στη συνέχεια θα έχει ξεχωριστή συνάντηση με τον αρμόδιο υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα Αμυντικής Πολιτικής, Έλμπριτζ Κόλμπι, όπου αναμένεται να συζητηθούν λεπτομερώς θέματα που αφορούν τη διμερή συνεργασία των δύο χωρών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αντιδράσεις στη Γεωργία για την επίθεση της Ε.Ε. στην Εκκλησία

Έφαγε τα μούτρα του ο Νετανιάχου με το μνημόνιο ΗΠΑ-Ιράν, αναφέρει ανάλυση στο Reuters

Το μνημόνιο ΗΠΑ-Ιράν ήταν η διακήρυξη ήττας της Αμερικής, λέει ο Γκαλιμπάφ

Έκθεση του ΟΗΕ: Η σεξουαλική βία χρησιμοποιείται ως «όπλο πολέμου» στη σύγκρουση στο Σουδάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα