ΑΘΗΝΑ
03:00
|
10.06.2026
Από αποδοκιμασίες σε βάρος των ομάδων του Ισραήλ και των ΗΠΑ σημαδεύτηκε, η τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Μιλάνο - Κορτίνα 2026.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από αποδοκιμασίες σε βάρος των ομάδων του Ισραήλ και των ΗΠΑ σημαδεύτηκε, η τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Μιλάνο – Κορτίνα 2026, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο στάδιο Σαν Σίρο του Μιλάνου.

Στόχος των διαμαρτυριών των θεατών, έγινε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς, που ηγήθηκε μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο, της αμερικανικής αντιπροσωπείας. Καθώς ο Βανς εμφανίστηκε στη μεγάλη οθόνη του σταδίου, κουνώντας την αμερικανική σημαία, το πλήθος απάντησε με αποδοκιμασίες.

Είχε προηγηθεί μεγάλη συζήτηση και αντιδράσεις στην Ιταλία, για την παρουσία στη χώρα πρακτόρων της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων των ΗΠΑ (ICE) με σκοπό να αναλάβουν την ασφάλεια της αμερικανικής αντιπροσωπείας.

Η αποστολή των αθλητών του Ισραήλ, η οποία αποτελείται από εννέα Ολυμπιονίκες και έναν Παραολυμπιονίκη, αντιμετώπισε επίσης ηχηρές αποδοκιμασίες κατά την είσοδό της στο στάδιο, αν και υπήρξε προσπάθεια να καλυφθεί ο θόρυβος του πλήθους από τη μουσική της τελετής.

Αποδοκιμασίες και διαμαρτυρίες αναφέρθηκαν και στις παράλληλες τελετές που πραγματοποιήθηκαν στην Κορτίνα ντ’ Αμπέτσο και στο Πρεντάτσο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ισραήλ εμποδίζει το ταξίδι 17.000 ασθενών από τη Γάζα για θεραπεία

Βουλή: Ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία επί της Αρχής το ν/σ. «Εφαρμογή Συμφώνου για Μετανάστευση και Άσυλο»

Ο Τραμπ λέει ότι το Ιράν κατέρριψε αμερικανικό ελικόπτερο πάνω από το Ορμούζ, υπόσχεται να απαντήσει

Γαλλία: 132 συντονιστές σχολικών δραστηριοτήτων τέθηκαν σε διαθεσιμότητα στο Παρίσι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα