ΑΘΗΝΑ
01:33
|
24.06.2026
Ισοβίτης έχασε τη ζωή του αργά το απόγευμα της Κυριακής στις Φυλακές Δομοκού, ύστερα από επεισόδιο με δύο άλλους βαρυποινίτες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας κρατούμενος, που εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης, έχασε τη ζωή του αργά το απόγευμα της Κυριακής στις Φυλακές Δομοκού, ύστερα από επεισόδιο με δύο άλλους βαρυποινίτες.

Ο ισοβίτης, Αντώνης Παπαδάτος, καταδικασμένος για την δολοφονία του 54χρονου επιχειρηματία Διονύση Κορφιάτη στη Ζάκυνθο, φέρεται να εισέβαλε οπλισμένος με πιστόλι στο αρχιφυλακείο με πρόθεση να επιτεθεί στον αρχιφύλακα. Στον χώρο βρίσκονταν, εκτός από τον αρχιφύλακα, δύο ακόμη κρατούμενοι: ένας Βούλγαρος ισοβίτης, που εκτίει ποινή για τη δολοφονία του επιχειρηματία Τζον Μακρής το 2018 στη Βούλα, καθώς και ο Αλβανός Αλκέτ Ριζάι, γνωστός για την απόδρασή του με ελικόπτερο μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα από τις Φυλακές Κορυδαλλού.

Κατά τους ισχυρισμούς τους, ο Βούλγαρος κρατούμενος επιχείρησε να προστατεύσει τον αρχιφύλακα, ακινητοποίησε τον ένοπλο, του αφαίρεσε το όπλο και τον πυροβόλησε, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης μετέβη στις Φυλακές Δομοκού κλιμάκιο της Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος από την Αθήνα, το οποίο εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και λαμβάνει καταθέσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη, καθώς και με ποιον τρόπο το όπλο βρέθηκε εντός του σωφρονιστικού καταστήματος.

Ερωτήματα προκαλεί επίσης το γεγονός πώς βρέθηκαν στο αρχιφυλακείο μαζί με τον αρχιφύλακα δύο κρατούμενοι που φέρονται από τους πλέον «σκληρούς» και μάλιστα την ώρα που όλοι οι κρατούμενοι έπρεπε να βρίσκονται στα κελιά τους, και πως έφτασε στον ίδιο χώρο ο Παπαδάτος και μάλιστα οπλισμένος, όταν υποτίθεται ότι το γραφείο είναι ξεχωριστός χώρος και ασφαλισμένος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πανελλαδική απεργία οικοδόμων στις 24 Ιουνίου-«Τέρμα τα ψέματα, λύσεις και συγκεκριμένες πράξεις»

Σε 24ωρη απεργία προχωρά η Ομοσπονδία Οικοδόμων, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις με φόντο τα οξυμένα προβλήματα, τα εργατικά ατυχήματα και την κλοπή των ενσήμων.
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθαναν κολυμπώντας σε Πιερία και Θάσο

Ποιοι δρόμοι κλείνουν απόψε σε Αθήνα, Καλλιθέα λόγω του αγώνα δρόμου SNF Nostos

Επιχείρηση απομάκρυνσης 11.000 ναυτικών από τα Στενά του Ορμούζ

Αρμαγεδδών υπογεννητικότητας κλείνει ή συγχωνεύει δεκάδες Νηπιαγωγεία και Δημοτικά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα