ΑΘΗΝΑ
21:59
|
04.06.2026
Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε σε πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια. Η δεύτερη σε εβραϊκή συναγωγή του Μίσιγκαν.
Από την επίθεση σε εβραϊκή συναγωγή του Μίσιγκαν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένοπλες επιθέσεις με διαφορά λίγων ωρών σημειώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ εκ των οποίων η πρώτη σημειώθηκε από ένοπλο σε πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια και η δεύτερη σε Εβραϊκή Συναγωγή στο Ντιτρόιτ. Και στις δύο περιπτώσεις οι δράστες έπεσαν νεκροί από πυρά αστυνομικών.

Σε ό,τι αφορά την επίθεση στη συναγωγή «Ναός του Ισραήλ» που βρίσκεται στο Γουέστ Μπλούμφιλντ του Μίσιγκαν, ανακοινώθηκε πως αφορά την εμφάνιση ενός ένοπλου, ο οποίος προηγουμένως έπεσε με το αυτοκίνητό του στην είσοδο του κτιρίου.

Αργότερα απόψε, ο δράστης έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών. Νωρίτερα ο ένοπλος έπεσε νωρίτερα με το αυτοκίνητό του στην είσοδο της εβραϊκής συναγωγής «Israel Temple» στο Μίσιγκαν, αρχίζοντας στη συνέχεια να γαζώνει το κτίριο με σφαίρες.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην τοπική αστυνομία που περικύκλωσε με δυνάμεις της το κτίριο ενώ άμεσα τέθηκε περιορισμός στις μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών σχολείων της περιοχής.

Η επίθεση σε πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια

Νεκρός έπεσε απόψε ένας άνδρας, αγνώστων στοιχείων, μετά την εν ψυχρώ επίθεση που πραγματοποίησε στο πανεπιστήμιο Old Dominion (ODU) στο Νόρφολκ, στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Ο ένοπλος κατάφερε να τραυματίσει δύο ανθρώπους προτού τον πυροβολήσουν και πέσει νεκρός.

Οι τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, ενώ ανεστάλη κάθε δραστηριότητα στην πανεπιστημιούπολη.

Η περιοχή αποκλείστηκε από δυνάμεις της αστυνομίας ενώ τα κίνητρα του δράστη δεν έγιναν αμέσως γνωστά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δε βιάζονται οι Βρετανοί στις έρευνες των Άντριου και Μάντελσον για την εμπλοκή στο σκάνδαλο Έπσταϊν

Ρυθμίσεις στην Εθνική Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Μεταμόρφωσης στις 5/6

Αυξήσεις ως 64,5% στο μισθό του Αρχιεπίσκοπου και έως 94,65% για τον κάθε μητροπολίτη δίνει η κυβέρνηση

Ξεσηκώθηκαν οι φοιτητές στις Βρυξέλλες κατά της αύξησης διδάκτρων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα