ΑΘΗΝΑ
22:44
|
23.06.2026
Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λάρισας δέχθηκε το αίτημα αποχής της προέδρου δικαστηρίου που εξέταζε τα χαμένα βίντεο αμαξοστοιχίας των Τεμπών.
Απόσπασμα βίντεο από σιδηροδρομική γραμμή
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λάρισας δέχθηκε το αίτημα αποχής που υπέβαλε νωρίτερα σήμερα η πρόεδρος της δίκης για τα «χαμένα» βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας των Τεμπών, μετά από 19 συνεδριάσεις.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η δίκη θα αρχίσει από την αρχή με άλλο δικαστή.

Αφορμή για τη δήλωση αποχής της προέδρου του δικαστηρίου έδωσε η αντιπαράθεσή της με την πρόεδρο του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» και συνήγορο υπεράσπισης Ζωή Κωνσταντοπούλου που την χαρακτήρισε «επίορκη». Η ίδια κατηγόρησε επίσης την πρόεδρο του δικαστηρίου πως αλλάζει την απόφασή της  μετά από άνωθεν υποδείξεις για τη χορήγηση αντιγράφων πειστηρίων στους συγγενείς των θυμάτων.

Η λεγόμενη δίκη των «χαμένων» βίντεο αφορά τη μη προσκόμιση των βίντεο από τον Εμπορευματικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης απ’ όπου ξεκίνησε το δρομολόγιό της η εμπορική αμαξοστοιχία το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου του 2023 στον ανακριτή Σωτήρη Μπακαΐμη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πανελλαδική απεργία οικοδόμων στις 24 Ιουνίου-«Τέρμα τα ψέματα, λύσεις και συγκεκριμένες πράξεις»

Σε 24ωρη απεργία προχωρά η Ομοσπονδία Οικοδόμων, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις με φόντο τα οξυμένα προβλήματα, τα εργατικά ατυχήματα και την κλοπή των ενσήμων.
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθαναν κολυμπώντας σε Πιερία και Θάσο

Ποιοι δρόμοι κλείνουν απόψε σε Αθήνα, Καλλιθέα λόγω του αγώνα δρόμου SNF Nostos

Επιχείρηση απομάκρυνσης 11.000 ναυτικών από τα Στενά του Ορμούζ

Αρμαγεδδών υπογεννητικότητας κλείνει ή συγχωνεύει δεκάδες Νηπιαγωγεία και Δημοτικά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα