Την έντονη αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτη Φάμελλου προκάλεσε σήμερα η απόφαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να μπει στο αρχείο η υπόθεση του σκανδάλου των υποκλοπών.
Ο Σωκράτης Φάμελλος χαρακτηρίζει την απόφαση «απαράδεκτη» και επισημαίνει πως πρόκειται για απόδειξη πως βρισκόμαστε «στο χειρότερο σημείο λειτουργίας της Δικαιοσύνης, αλλά και των Δημοκρατικών θεσμών στην Ελλάδα μετά τη μεταπολίτευση».
Και προσθέτει:
«Το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν θα κουκουλωθεί, όσο και να το θέλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και μερίδα της ηγεσίας της Δικαιοσύνης. Απαιτώ την ανάκληση της διάταξης. Γιατί μπροστά στην αναζήτηση της αλήθειας δεν πρέπει να μπαίνει κανένα εμπόδιο».
Στην ίδια ανακοίνωσή του ο Σωκράτης Φάμελλος καλεί τις δημοκρατικές πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις της χώρας να συνεννοηθούν «το συντομότερο, για να αποκατασταθεί το Κράτος Δικαίου, που έχει πληγεί βάναυσα από το καθεστώς Μητσοτάκη».
Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την απόφαση του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπέςhttps://t.co/ARWzo4LEO0 pic.twitter.com/W4CdaRNyRK
— ΣΥΡΙΖΑ (@syriza_gr) April 27, 2026
