ΑΘΗΝΑ
01:28
|
16.07.2026
Το Ιράν υπογραμμίζει ότι η επιμονή της Ε.Ε. στις κυρώσεις επιταχύνει την «ντροπιαστική διολίσθησή της προς την περιθωριοποίηση».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η επιμονή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε απάνθρωπες κυρώσεις κατά του Ιράν αποδεικνύει τα δύο μέτρα και δύο σταθμά της Ευρώπης και επιταχύνει την «ντροπιαστική της διολίσθησή της προς την περιθωριοποίηση», δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ο εκπρόσωπος του ιρανικού Υπουργείου Εξωτερικών απαντώντας σε προηγούμενες δηλώσεις της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία δήλωσε σε ενημέρωση Τύπου στο Βερολίνο ότι «είναι πολύ νωρίς για να γίνει λόγος για άρση των κυρώσεων στο Ιράν».

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, ο Εσμαήλ Μπαγκαεΐ επέκρινε έντονα τη στάση της προέδρου της Κομισιόν για διατήρηση των κυρώσεων με επίκληση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, χαρακτηρίζοντάς την υποκριτική και ντροπιαστική.

«Οι απάνθρωπες κυρώσεις της Ε.Ε. κατά του Ιράν δεν είχαν ποτέ να κάνουν με τα “ανθρώπινα δικαιώματα”. Σχεδιάστηκαν για να καταπατήσουν τα βασικά δικαιώματα των απλών Ιρανών πολιτών», έγραψε, τονίζοντας ότι «κανείς δεν πείθεται από αυτό το χρεωκοπημένο ρητορικά ηθικολογικό θέατρο».

Πρόσθεσε ότι τέτοιου είδους στάσεις δεν θα προσφέρουν στην Ευρώπη ή στους πολίτες της «ούτε ίχνος αξιοπιστίας στη διεθνή σκηνή». «Αν μη τι άλλο, αποδεικνύουν ακόμη περισσότερο τα δύο μέτρα και δύο σταθμά και την υποκρισία της ευρωπαϊκής ελίτ και επιταχύνουν την ντροπιαστική διολίσθηση της Ευρώπης προς την περιθωριοποίηση», υπογράμμισε επίσης ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου εξωτερικών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Το Ιράν θα ελέγχει εάν οι ΗΠΑ συμμορφώνονται με το μνημόνιο (όχι το αντίθετο…)

Έχει γίνει η Ελλάδα ο Δούρειος Ίππος του Ισραήλ στον Κόλπο; – Middle East Eye

Δεν υπάρχει ειρήνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα