ΑΘΗΝΑ
14:40
|
17.07.2026
Αρνείται τις κατηγορίες διάπραξης εγκλημάτων και προσφέρει 2.000 ευρώ σε κάθε έναν από τους 5 τραυματίες σε ΕΦΚΑ και Πρωτοδικείο.
O 89χρονος ενώ οδηγούνταν στον εισαγγελέα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αποζημίωση 2.000 ευρώ σε κάθε έναν από τους πέντε υπαλλήλους που τραυμάτισε σε ΕΦΚΑ και Πρωτοδικείο πρόσφερε μέσω του δικηγόρου του, Βασίλη Νουλέζα, ο 89χρονος που επιχείρησε να αυτοδικήσει ενάντια σε όσους θεώρησε υπεύθυνους για την μη έκδοση σύνταξής του από το ελληνικό κράτος.

Όπως εξήγησε ο συνήγορος του 89χρονου που οδηγήθηκε στη φυλακή (αντί να τεθεί σε κατ’ οίκον κράτηση όπως συνήθως συμβαίνει για άτομα άνω των 70 ετών), ο πελάτης του δήλωσε μετανιωμένος και ζήτησε συγνώμη δείχνοντας αποφασισμένος «να αποζημιώσει με 2.000 ευρώ έκαστο τους πέντε τραυματίες για τη νοσηλεία και αποθεραπεία τους».

Παράλληλα, ο 89χρονος διά του συνηγόρου του υπέβαλε αίτημα ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης και ζήτησε να κρατηθεί σε ψυχιατρικό ίδρυμα.

Αρνείται την κατηγορία διάπραξης εγκλημάτων

Ο κατηγορούμενος πλην της κατηγορίας της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, δήλωσε ότι αρνείται και την κατηγορία της απειλής διάπραξης εγκλημάτων.

Κατά την τρίωρη παραμονή του στο ανακριτικό γραφείο, ο άνδρας επανέλαβε όσα έχει πει στους αστυνομικούς για την επίθεση με καραμπίνα, επιμένοντας ότι η πρόθεσή του ήταν να δημιουργήσει «ντόρο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος είπε πολλές φορές στη δικαστική λειτουργό:

«Δεν ήθελα να τους κάνω κακό, ήθελα να πλήξω τον ΕΦΚΑ και τη δικαιοσύνη. Αυτό το έκανα για εσάς, για να λειτουργήσει η δικαιοσύνη και ο ΕΦΚΑ σωστά για τις συντάξεις σας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους δύο οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Δερβένι (upd)

Η Nestle σκέφτεται να κατεβάσει την τιμή του καφέ…

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Νάξος και Ηρακλειά σε επεισόδιο δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής του France 5

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα