ΑΘΗΝΑ
10:42
|
19.07.2026
Δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους όταν ένα σκάφος που μετέφερε περίπου 80 μετανάστες ανατράπηκε κοντά στο Καλαί.
Φωτογραφία αρχείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους όταν ένα σκάφος που μετέφερε περίπου 80 μετανάστες που προσπαθούσαν να περάσουν στη Βρετανία από τη Γαλλία ανατράπηκε κοντά στο Καλαί, δήλωσε η τοπική γαλλική διοίκηση την Κυριακή, αναφέρει το Reuters.

«Με λύπη ανακοινώνουμε ότι βρήκαμε δύο ανθρώπους, δύο γυναίκες, που είχαν πεθάνει», δήλωσε ο Κριστόφ Μαρξ, αξιωματούχος της διοίκησης του Πα-ντε-Καλαί, προσθέτοντας ότι οι αρχές διέσωσαν τους υπόλοιπους.

Οι θάνατοι υπογραμμίζουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν η Βρετανία και η Γαλλία στην αντιμετώπιση των μικρών σκαφών που μεταφέρουν παράνομα μετανάστες μέσω της Μάγχης, ενώ οι ανησυχίες για τον αριθμό των μεταναστών έχουν αυξήσει την υποστήριξη κομμάτων όπως το Reform UK και το γαλλικό κόμμα National Rally (RN).

Τον περασμένο μήνα, η Βρετανία δήλωσε ότι θα καταβάλει στη Γαλλία έως και 660 εκατομμύρια λίρες (895,8 εκατομμύρια δολάρια) στο πλαίσιο τριετούς συμφωνίας για την ασφάλεια των συνόρων, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι παράνομες διελεύσεις μεταναστών μέσω της Μάγχης, με μέρος της χρηματοδότησης να εξαρτάται από τα αποτελέσματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους δύο οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Δερβένι (upd)

Η Nestle σκέφτεται να κατεβάσει την τιμή του καφέ…

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Νάξος και Ηρακλειά σε επεισόδιο δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής του France 5

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα