ΑΘΗΝΑ
00:37
|
07.07.2026
Ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε έρευνα μετά από φωτογραφία που δείχνει στρατιώτη να τοποθετεί τσιγάρο στο στόμα αγάλματος της Παναγίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφίας στο διαδίκτυο, στην οποία εμφανίζεται στρατιώτης, των δυνάμεων κατοχής που έχουν καταλάβει τον νότιο Λίβανο, να βεβηλώνει άγαλμα της Παναγίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού, το περιστατικό αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη σοβαρότητα προκειμένου να ληφθούν μέτρα σε βάρος του εμπλεκόμενου στρατιώτη, όπως μετέδωσε η εφημερίδα The Times of Israel.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι από την αρχική έρευνα προκύπτει πως η φωτογραφία στην οποία φαίνεται ο στρατιώτης να τοποθετεί ένα τσιγάρο στο στόμα του αγάλματος, ενώ καπνίζει και ο ίδιος, τραβήχτηκε πριν από μερικές εβδομάδες στο χριστιανικό χωριό Ντεμπέλ, ωστόσο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο μόλις, χθες, Τετάρτη.

Το περιστατικό αποτελεί το πιο πρόσφατο σε μια σειρά καταγγελιών για βεβηλώσεις θρησκευτικών χώρων και καταστροφές ή λεηλασίες περιουσιών από Ισραηλινούς στρατιώτες στον Λίβανο, με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση φθορών σε άγαλμα του Ιησού στο ίδιο χωριό πριν μερικές ημέρες.

Σύμφωνα με λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης, ισραηλινές δυνάμεις έχουν επίσης καταστρέψει ηλιακά πάνελ, τα οποία τροφοδοτούν το σύστημα ύδρευσης της περιοχής, καθώς και κατοικίες, δρόμους και ελαιόδεντρα στο Ντεμπέλ.

Τα γεγονότα αυτά καταγράφονται την ώρα που οι ισραηλινές δυνάμεις εντείνουν τις επιθέσεις στον Λίβανο, συμπεριλαμβανομένης της Βηρυτού, ενώ παράλληλα, συνεχίζουν να ελέγχουν μεγάλα τμήματα της νότιας περιοχής και να προχωρούν σε κατεδαφίσεις ολόκληρων χωριών και νέες εντολές εκτοπισμού.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους δύο οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Δερβένι (upd)

Η Nestle σκέφτεται να κατεβάσει την τιμή του καφέ…

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Νάξος και Ηρακλειά σε επεισόδιο δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής του France 5

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα