ΑΘΗΝΑ
01:58
|
18.07.2026
Ισραηλινοί που ζουν στο Κιμπούτς Μπεερί υποστηρίζουν ότι κρίσιμα αρχεία είχαν διαγραφεί ή τροποποιηθεί σκόπιμα για να ταιριάζουν σε μια συγκεκριμένη στρατιωτική αφήγηση.
Ισραηλινοί που ζουν στο Κιμπούτς Μπεερί ισχυρίζονται ότι μια ειδική δύναμη εφέδρων κατάσχεσε τους σκληρούς δίσκους των καμερών ασφαλείας τους
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινοί που ζουν κοντά στην Λωρίδα της Γάζας κατηγορούν τον ισραηλινό στρατό πως κατάσχεσε ιδιωτικούς σκληρούς δίσκους που περιείχαν ό,τι κατέγραψαν οικιακές κάμερες ασφαλείας κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων της παλαιστινιακής αντίστασης την 7η Οκτωβρίου του 2023. Ο στρατός, δηλώνουν, επέστρεψε τα αρχεία επεξεργασμένα και ελλιπή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Israel Hayom, Ισραηλινοί που ζουν στο Κιμπούτς Μπεερί ισχυρίζονται ότι μια ειδική δύναμη εφέδρων κατάσχεσε τους σκληρούς δίσκους των καμερών ασφαλείας τους με το πρόσχημα της «ανάκτησης ομήρων», αλλά αντ’ αυτού χρησιμοποίησε το υλικό για προπαγανδιστικούς σκοπούς.

Ισχυρίζονται επιπλέον ότι μόλις επιστράφηκε το υλικό, κρίσιμα τμήματα είχαν διαγραφεί ή τροποποιηθεί σκόπιμα για να ταιριάζουν σε μια συγκεκριμένη στρατιωτική αφήγηση.

Διαβάστε ακόμα:

Μαρτυρίες από το Μπεερί αποκαλύπτουν ότι ο στρατός όχι μόνο παραβίασε τη νομοθεσία περί απορρήτου, αλλά διέρρευσε ευαίσθητο υλικό στα μέσα ενημέρωσης χωρίς συγκατάθεση, ενώ ταυτόχρονα απέκρυψε στοιχεία για «κενά» ασφαλείας.

Η άρνηση του στρατού να σχολιάσει αυτούς τους ισχυρισμούς έχει τροφοδοτήσει υποψίες ότι η ανώτατη διοίκηση παρεμβαίνει για να αποκρύψει με αυτόν τον τρόπο την έκταση της αδυναμίας της κατά τις πρώτες ώρες της παλαιστινιακής επιχείρησης «Πλημμύρα του αλ-Άκσα».

Το ζήτημα αναδύεται καθώς η ισραηλινή κυβέρνηση συνεχίζει να εμποδίζει τη σύσταση μιας ανεξάρτητης εξεταστικής επιτροπής, επιλέγοντας αντ’ αυτού εσωτερικές έρευνες. Η φερόμενη παραποίηση των βίντεο παραπέμπει σε μια συστηματική προσπάθεια «τακτοποίησης» ή εξαφάνισης ντοκουμέντων που θα έρχονταν σε αντιπαράθεση με την ισραηλινή αφήγηση.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το ΚΟΣΜΟΔΡΟΜΙΟ σε ανασύνταξη και αναζήτηση νέων δυνάμεων!

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Ξενοφοβικές διαδηλώσεις κατά μεταναστών σε μεγάλες πόλεις κατά της Νότιας Αφρικής

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα