ΑΘΗΝΑ
02:41
|
15.07.2026
Λεωφορειακές γραμμές για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού για όσο διάστημα η συμπρωτεύουσα μείνει χωρίς μετρό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προσωρινά εκτός λειτουργίας τίθεται το Μετρό Θεσσαλονίκης από σήμερα Παρασκευή 29 Μαΐου έως και την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2026, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι δοκιμές και οι έλεγχοι των νέων συστημάτων και της κυκλοφορίας των συρμών, στο υπό επέκταση τμήμα του έργου προς Καλαμαριά.

Έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ορίστηκαν μέτρα τροποποίησης των δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού για όσο διάστημα η συμπρωτεύουσα μείνει χωρίς μετρό.

Όπως αποφασίστηκε, για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, θα λειτουργεί η ειδική λεωφορειακή γραμμή Μ1, με χαρακτηριστικά ημι-εξπρές κατά μήκος της βασικής ζώνης εξυπηρέτησης του Μετρό.

  • Διαδρομή: Νέα Ελβετία – Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός (κίνηση στον νοητό άξονα του Μετρό. Αντί της οδού Δελφών, θα διέρχεται από τον άξονα Κωνσταντίνου Καραμανλή – Εγνατία – Μοναστηρίου).
  • Συχνότητα και στόλος: Θα εξυπηρετείται από 16 αρθρωτά λεωφορεία, με μέση συχνότητα διέλευσης τα 7 λεπτά.
  • Ωράριο: Τα δρομολόγια θα εκτελούνται από τις 5:00 τα ξημερώματα έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Παράλληλα, θα ενισχυθούν με πρόσθετα δρομολόγια οι λεωφορειακές γραμμές:

3: ΙΚΕΑ – Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός
31: Βούλγαρη – ΚΤΕΛ
39: Κηφισιά – Δικαστήρια

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους δύο οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Δερβένι (upd)

Η Nestle σκέφτεται να κατεβάσει την τιμή του καφέ…

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Νάξος και Ηρακλειά σε επεισόδιο δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής του France 5

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα