ΑΘΗΝΑ
06:26
|
18.06.2026
Ο σπουδαίος σκηνοθέτης του ευρωπαϊκού σινεμά Κεν Λόουτς έστειλε ένα μήνυμα αλληλεγύης στον παλαιστινιακό λαό από το Φεστιβάλ των Καννών.
Κεν Λόουτς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο σπουδαίος σκηνοθέτης του ευρωπαϊκού σινεμά Κεν Λόουτς έστειλε ένα μήνυμα αλληλεγύης στον παλαιστινιακό λαό από το Φεστιβάλ των Καννών.

Από το Cinéma de la Plage του φεστιβάλ δήλωσε:

«Το χειρότερο δεν είναι η βία των κακών, είναι η σιωπή των καλών», κάνοντας μια αναφορά στα λόγια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, και στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Όταν βλέπουμε εκμετάλλευση, καταπίεση, αηδιαστικό πλούτο και απελπιστική φτώχεια, πολέμους, εγκλήματα πολέμου και —ας το πούμε καθαρά— τη γενοκτονία του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων, δεν μπορούμε να είμαστε σιωπηλοί. Και δεν θα είμαστε σιωπηλοί».

Ο  90χρονος βρετανός δημιουργός έχει βραβευτεί δύο φορές με Χρυσό Φοίνικα, το 2006 για την ταινία «Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι» και το 2016 για την ταινία «Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ», τα έσοδα της οποίας από τις προβολές της σε ισραηλινούς κινηματογράφους δώρισε στο κίνημα BDS (Boycott, Divestment and Sanctions), ως ένδειξη υποστήριξης στον παλαιστινιακό αγώνα. Στις ταινίες του ασχολείται με ζητήματα που αφορούν δομικά κοινωνικά προβλήματα όπως η φτώχεια, η ανεργία, ο ρατσισμός και ο κοινωνικός αποκλεισμός.

Έχει επίσης αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής για τη συμβολή με το έργο του στις κοινωνικές επιστήμες και τη Κοινωνική Εργασία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

‘Εντονη τουρκική αντίδραση για την έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ομιλία Κώστα Καραμανλή στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο

Κόντρα Χάρη Δούκα και Άννας Διαμαντοπούλου για τα μάτια του…Τσίπρα

Στο αρχείο οι κατηγορίες κατά της τουρκικής τράπεζας Halkbank

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα