Ανακοινώθηκε σήμερα πως συνελήφθησαν δύο 20χρονοι νεαροί και ένας 19χρονος για την άγρια επίθεση σε τρανς γυναίκα αργά το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, 21 Μαΐου-πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες της Παρασκευής 22 Μαΐου, την οποία παρέσυραν με το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν αφού προηγουμένως την έλουσαν με εύφλεκτο υγρό, τις πέταξαν βρισιές, αυγά και άλλα αντικείμενα στη Λεωφόρο Συγγρού στο ύψος της Καλλιθέας.
Η σύλληψή τους έγινε επ’ αυτόφωρο από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης.

Όπως έγινε γνωστό, από τους τρεις νεαρούς ο ένας ήταν Έλληνας και οι δύο αλλοδαποί.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας για -κατά περίπτωση- απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και εξύβριση κατά συναυτουργία, με την επιβαρυντική περίσταση του ρατσιστικού κινήτρου.
Η γυναίκα διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο για την παροχή της απαραίτητης ιατρικής φροντίδας. Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης Αττικής ανέλαβαν την υπόθεση, πραγματοποίησαν αναζητήσεις και έρευνες και εντόπισαν το εμπλεκόμενο όχημα και τους επιβαίνοντες.
