Συναγερμός σήμανε σήμερα στις λιμενικές αρχές για έναν ακόμη εντοπισμό προσφύγων και μεταναστών στα νότια της Κρήτης.
Συγκεκριμένα, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), εντοπίστηκε από εναέριο μέσο της FRONTEX λέμβος στην οποία επέβαιναν 36 άτομα, σε θαλάσσια περιοχή 35 ναυτικά μίλια νότια των Καλών Λιμένων Ηρακλείου. Οι επιβαίνοντες περισυνελέγησαν από σκάφος της FRONTEX με τη συνδρομή παραπλέοντος πλοίου και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης.
Το σημερινό περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε δύο ακόμα που εξελίχθηκαν χθες, Δευτέρα, δυτικότερα της Κρήτης και συγκεκριμένα νότια του νομού Χανίων, όπου πραγματοποιήθηκαν δύο μεγάλες επιχειρήσεις για τη διάσωση συνολικά 83 μεταναστών ανοιχτά της Γαύδο.
Στην πρώτη περίπτωση, οι αρχές εντόπισαν και διέσωσαν 38 άτομα, ανάμεσα στα οποία 36 άνδρες και δύο γυναίκες, που έπλεαν σε απόσταση μόλις 1,5 ναυτικού μιλίου από την παραλία «Τρυπητή». Λίγο αργότερα, σκάφος της Frontex προχώρησε στον εντοπισμό και τη διάσωση ακόμη 44 ανδρών και μίας γυναίκας, οι οποίοι εντοπίστηκαν σε θαλάσσια περιοχή νότια του ακριτικού νησιού.
