Στο λιμάνι της Σύρου κατέπλευσε, το πρωί της Παρασκευής, το ισραηλινό κρουαζιερόπλοιο Crown Iris, προκαλόντας και πάλι αντιδράσεις, με συλλογικότητες και πολίτες να συγκεντρώνονται κοντά στο Λιμάνι, παρά τις απαγορεύσεις, για να διαμαρτυρηθούν εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στην Παλαιστίνη.
Ισχυρή είναι η παρουσία των ΜΑΤ στο νησί ενώ σε ισχύ είναι και απαγορεύσεις κυκλοφορίας.
Ειδικότερα, το Λιμεναρχείο ανακοίνωσε έκτακτες ρυθμίσεις στη Χερσαία Ζώνη του λιμένα και συγκεκριμένα στην Πλατεία Λαϊκής Κυριαρχίας, επικαλούμενο λόγους δημόσιας ασφάλειας. Παράλληλα, από τις 06:00 έως τις 20:00, η Αστυνομία επιβάλλει στους διαδηλωτές να παραμείνουν αυστηρά εντός της πλατείας Μιαούλη.
Χούντα 2.0: Η αστυνομία απαγορεύει την πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στο ισραηλινό κρουαζιερόπλοιο Crown Iris! Αντιπολεμική Πρωτοβουλία Σύρου: «Παράνομη είναι η μη εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου» – «Να απαγορευτεί η άφιξη του Crown Iris, όχι οι συγκεντρώσεις» https://t.co/IE3sxiDpeZ pic.twitter.com/GBEu5AdptT
— George Roussos (@baphometx) June 4, 2026
Η αντιπολεμική Πρωτοβουλία Σύρου καλεί εκ νέου στις 14:00 σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Μιαούλη. Σε ανακοίνωσή της κατά της παρουσίας του πλοίου και των μέτρων καταστολής, αναφέρει:
«Το κίνημά μας υπερασπίζεται την ειρήνη. Η δημόσια τάξη και η ζωή του νησιού δεν απειλούνται από τους φιλειρηνικούς πολίτες, αλλά από τις ενέργειες του Ισραηλινού στρατού».
#Σύρος: Η Αντιπολεμική Πρωτοβουλία Σύρου για τις προγραμματισμένες αφίξεις στο νησί τού, ισραηλινών συμφερόντων, κρουαζιερόπλοιου Crown Iris (ΕΙΚΟΝΕΣ)#MarchtoGaza_Greece #Syros #CrownIris #Αλληλεγγύη #Παλαιστίνη
— altersyros (@altersyros) April 29, 2026
👉https://t.co/hxGX1guTrd pic.twitter.com/9pBpzTlYYc
Τα αυστηρά μέτρα έχουν διχάσει τους κατοίκους του νησιού, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις ανάμεσα σε αυτούς και τους τοπικούς φορείς.
