ΑΘΗΝΑ
05:40
|
07.07.2026
Μια επίθεση ενόπλων στην πολιτεία Μιτσοακάν, στο δυτικό Μεξικό, είχε ως αποτέλεσμα πέντε αστυνομικοί να χάσουν τη ζωή τους.
Η επίθεση διαπράχτηκε στον δήμο Ναουάτσεν, σε τομέα όπου είναι γνωστό ότι δρα το ισχυρό καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια επίθεση ενόπλων στην πολιτεία Μιτσοακάν, στο δυτικό Μεξικό, είχε ως αποτέλεσμα πέντε αστυνομικοί να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι πέντε συνάδελφοί τους να τραυματιστούν. Το περιστατικό σημειώθηκε χθες Τετάρτη (10/06) σε περιοχή την οποία λυμαίνονται καρτέλ των ναρκωτικών, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές.

Η επίθεση διαπράχτηκε στον δήμο Ναουάτσεν, σε τομέα όπου ζει η εθνότητα αυτοχθόνων Πουρέπετσα και είναι γνωστό ότι δρα το ισχυρό καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο (ΚΝΓΧ), ανέφερε το υπουργείο Ασφαλείας της Μιτσοακάν, που ανακοίνωσε ευρείας κλίμακας επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η Μιτσοακάν είναι επίκεντρο της οικονομίας του αβοκάντο και πλούσια σε παραγωγή κίτρων, ενώ εκεί βρίσκεται τεράστιο λιμάνι στις μεξικανικές ακτές στον Ειρηνικό Ωκεανό, αλλά παράλληλα ανθει η εγκληματικότητα.

Δυνάμεις περίπου 12.000 στρατιωτικών αναπτύχθηκαν στη Μιτσοακάν, που γειτονεύει με την πολιτεία Χαλίσκο, μετά τη δολοφονία τον Νοέμβριο του δημάρχου της Ουρουαπάν και ηγέτη φορέα εκπροσώπησης παραγωγών κίτρων, που είχε καταγγείλει τις εκβιάσεις των καρτέλ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους δύο οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Δερβένι (upd)

Η Nestle σκέφτεται να κατεβάσει την τιμή του καφέ…

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Νάξος και Ηρακλειά σε επεισόδιο δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής του France 5

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα