ΑΘΗΝΑ
11:53
|
16.06.2026
Η κυβέρνηση Νετανιάχου σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει εξτρεμιστικές ομάδες εποίκων με 1,89 εκατομμύρια δολάρια.
Ισραηλινές δυνάμεις επεμβαίνουν σε διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν Παλαιστίνιοι κατά των παράνομων Ισραηλινών εποίκων στο χωριό Ουμ Σάφα, το 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χωρίς τρεχούμενο νερό έχει απομείνει το παλαιστινιακό χωριό Ουμ Σάφα βορειοδυτικά της Ραμάλα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μετά την ολοκληρωτική καταστροφή του μοναδικού αγωγού υδροδότησής του από Ισραηλινούς εποίκους, χθες, Δευτέρα.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές που επικαλείται το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, η καταστροφή του αγωγού σημειώθηκε, κατά τη διάρκεια εργασιών ισοπέδωσης παλαιστινιακής γης με μπουλντόζες για τη διάνοιξη ενός νέου δρόμου που θα εξυπηρετεί τους εβραϊκούς οικισμούς.

Το χωριό Ουμ Σάφα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας διαρκούς κλιμάκωσης επιθέσεων από Ισραηλινούς εποίκους που δρουν από τους γύρω παράνομους οικισμούς και φυλάκια, εμποδίζοντας συστηματικά τους Παλαιστίνιους να έχουν πρόσβαση στις γεωργικές τους εκτάσεις.

Η νέα αυτή επίθεση συμπίπτει χρονικά με αποκαλύψεις ισραηλινών μέσων ενημέρωσης για την οικονομική ενίσχυση των εποίκων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Yedioth Ahronoth, η κυβέρνηση Νετανιάχου σχεδιάζει να διαθέσει 5,5 εκατομμύρια σέκελ (περίπου 1,89 εκατομμύρια δολάρια) από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη χρηματοδότηση της εξτρεμιστικής ομάδας εποίκων «Hilltop Youth» (Νεολαία των Λόφων).

Τα μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης, που διαμένουν κυρίως σε παράνομα φυλάκια στη Δυτική Όχθη, έχουν πραγματοποιήσει επανειλημμένες επιθέσεις εναντίον Παλαιστινίων και αποτελούν τον ιδεολογικό πυρήνα του ακραίου εθνικιστικού κινήματος «Price Tag».

Σύμφωνα με τα επίσημα παλαιστινιακά στοιχεία, από τις 8 Οκτωβρίου 2023, οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού και οι επιθέσεις των εποίκων έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.169 Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη, ενώ έχουν τραυματιστεί 12.666, έχουν συλληφθεί περίπου 23.000 και άλλοι 33.000 έχουν εκτοπιστεί από τις εστίες τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο νοσοκομείο η Μάρω Κοντού

Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων: Συνέχεια στον αγώνα των αγροτών με κινητοποιήσεις 23-25 Ιουνίου

Ισχυρός σεισμός 6,7 Ρίχτερ στην Ινδονησία

Πανελλαδική απεργία οικοδόμων στις 24 Ιουνίου-«Τέρμα τα ψέματα, λύσεις και συγκεκριμένες πράξεις»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα