ΑΘΗΝΑ
12:00
|
16.07.2026
Μετά από 4 χρόνια έργων συντήρησης παραδίδεται στο κοινό το μεγαλύτερο οθωμανικό λουτρό της Θεσσαλονίκης και από τα σημαντικότερα στη χώρα.
Το ιστορικό Μπέη Χαμάμ, επί της οδού Εγνατία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο κοινό της Θεσσαλονίκης παραδίδεται ανακαινισμένο μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης και συντήρησης, το ιστορικό Μπέη Χαμάμ, στο κέντρο της πόλης. Τα εγκαίνια του μνημείου θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τετάρτη 24 Ιουνίου, στις 19:30, από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Το έργο «Αποκατάσταση του Λουτρού Μπέη Χαμάμ (Λουτρά Παράδεισος)», το οποίο ξεκίνησε στις αρχές του 2022, είχε ως αντικείμενο την ενίσχυση, τη συντήρηση, την αποκατάσταση και την ανάδειξη του ιστορικού λουτρού, με στόχο τη διαφύλαξη και τη λειτουργική επανένταξή του στον δημόσιο και πολιτιστικό ιστό της πόλης.

Το Μπέη Χαμάμ αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα οθωμανικά λουτρά που σώζονται στην Ελλάδα και το μεγαλύτερο οθωμανικό λουτρό της Θεσσαλονίκης. Βρίσκεται επί της οδού Εγνατίας και χρονολογείται στα μέσα του 15ου αιώνα, λίγο μετά την οθωμανική κατάκτηση της πόλης. Για δεκαετίες παρέμεινε γνωστό στους κατοίκους ως «Λουτρά Παράδεισος», ονομασία που διατηρήθηκε στη συλλογική μνήμη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους δύο οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Δερβένι (upd)

Η Nestle σκέφτεται να κατεβάσει την τιμή του καφέ…

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Νάξος και Ηρακλειά σε επεισόδιο δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής του France 5

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα