ΑΘΗΝΑ
18:46
|
27.04.2024
Οι ηγέτες των χωρών της Α.Ε. απαίτησαν την "ανεμπόδιστη, διαφανή και γρήγορη αποκατάσταση μίας πολιτικής κυβέρνησης στο Μάλι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά την Δυτικοαφρικανική Οικονομική Κοινότητα (ECOWAS) που απέβαλε το Μάλι από τους κόλπους της την περασμένη Κυριακή, σήμερα ήρθε η σειρά της Αφρικανικής Ένωσης (Α.Ε.) να αναστείλει προσωρινά την ένταξη του δυτικοαφρικανικού Μάλι στον οργανισμό με αφορμή το πρόσφατο (και δεύτερο σε περίπου εννιά μήνες) στρατιωτικό πραξικόπημα.

Image

Απείλησε δε και με την άσκηση οικονομικών και άλλων κυρώσεων σε περίπτωση που δεν αποκατασταθεί μία πολιτική κυβέρνηση στη χώρα μετά την ανατροπή του μεταβατικού προέδρου Μπα Ντο και του πρωθυπουργού Μοκτάρ Κουάν την περαμένη βδομάδα. Στη θέση τους ανέλαβε την εξουσία ο συνταγματάρχης που ηγήθηκε του προηγούμενου πραξικοπήματος τον περασμένο Αύγουστο,  πρώην αντιπρόεδρος Ασίμι Γκόιτα.

Image

Στην απόφασή τους, οι ηγέτες των άλλων χωρών της Α.Ε. απαίτησαν την “ανεμπόδιστη, διαφανή και γρήγορη αποκατάσταση μίας πολιτικής μεταβατικής κυβέρνησης  στο Μάλι προειδοποιώντας σε αντίθετη περίπτωση με κυρώσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα