ΑΘΗΝΑ
21:39
|
27.04.2024
Η σύλληψη διοικητή της Χαμάς στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης εντάσσεται στο ανθρωποκυνηγητό των κατοχικών αρχών στη Δυτική Όχθη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανώτερο στέλεχος της Χαμάς στη Δυτική Όχθη υποστηρίζουν απόψε πως συνέλαβαν οι ισραηλινές κατοχικές αρχές.

Πρόκειται λένε για τον Τζαμάλ Ταουίλ που θεωρείται πως ήταν πίσω από την ενθάρρυνση αντικατοχικών κινητοποιήσεων με αφορμή το πρόσφατο αιματοκύλισμα των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας από τις επιθέσεις της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας.

Ο Ταουίλ θεωρείται πως κατέβαλλε προσπάθειες να εκσυγχρονίσει το στρατηγείο της οργάνωσης στη Ραμάλα.

Συνελήφθη από δυνάμεις της “αντιτρομοκρατικής” επίλεκτης ομνάδας “Duvdevan” και τις υπηρεσίες εσωτερικής ασφάλειας, Σιν Μπετ.

Image

Τη σύλληψή του, νωρίς σήμερα το πρωί στη Ραμάλα, καταδίκασε αργότερα η Χαμάς από τη Λωρίδα της Γάζας διαμηνύοντας πως θα συνεχίσει τον αγώνα μέχρι δικαίωσης. Σε ανακοίνωσή της ανέφερε:

“Η σύλληψη του σείχη Τζαμάλ αλ Ταουίλ δεν θα σιγήσει τη φωνή της αντίστασης στη Δυτική Όχθη. Οι γιοι της Χαμάς και οι διοικητές της είναι στρατιώτες της αντίστασης, και θα συνεχίσουν στο μονοπάτι της ελευθερίας και της απελευθέρωσης παρά τις θυσίες”.

Image

Έξι μήνες πριν τη σύλληψη του Ταουίλ, οι κατοχικές αρχές είχαν συλλάβει από τον…περασμένο Δεκέμβριο την κόρη του, Μπούσρα, (δημοσιογράφος στο επάγγελμα) με την επαίσχυντη πρακτική της “διοικητικής κράτησης” που μπορεί να οδηγήσει κάποιον στις ισραηλινές φυλακές όσο θελήσουν οι κατοχικές αρχές, δίχως καν να κάνουν τον κόπο να απαγγείλουν κατηγορίες.

Η σύλληψη του Ταουίλ εντάσσεται στις προσπάθειες που καταβάλλουν εδώ και μέρες οι ισραηλινές κατοχικές αρχές με στόχο την πάταξη της δράσης ισλαμιστών της Χαμάς στη Δυτική Όχθη που φαίνεται πως έχει αυξήσει σημαντικά την επιρροή της όχι μόνον στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη αλλά και σε πόλεις του Ισραήλ με σημαντικές αραβικές (παλαιστινιακές) κοινότητες.

“Μέρα Οργής” η 4η Ιουνίου

Η Χαμάς έχει κηρύξει αυτή την Παρασκευή “μέρα Οργής” κατά της επιθετικότητας των βάρβαρων Εβραίων εποίκων και των διαδοχικών εισβολών τους στο τέμενος Αλ Άκσα της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Οι εξελίξεις αυτές, σε συνδυασμό με τα πυρετώδη παζάρια που καταβάλλουν ισραηλινά κοινοβουλευτικά κόμματα υπό την “διεύθυνση” του εντολοδόχου αρχηγού του κόμματος “Γιες Ατίντ” Γιαίρ Λαπίντ για το σχηματισμό νέας ισραηλινής κυβέρνησης ως απόψε, τα μεσάνυχτα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα