ΑΘΗΝΑ
15:22
|
30.04.2024
Έκκληση του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας να ενταχθούν Ελλάδα και Ισπανία στους “πράσινους” προορισμούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Ryanai αναμένει ότι από τον Ιούλιο και μετά οι μετακινήσεις ανάμεσα στην Ευρώπη και τη Βρετανία θα γίνονται χωρίς περιορισμούς, υιοθετώντας μια αισιόδοξη θέση παρά την κίνηση της Βρετανίας να περιορίσει περαιτέρω χθες, Πέμπτη, τα ταξίδια.

“Όταν οι άνθρωποι θα ταξιδεύουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, δεν θα υπάρχουν περιορισμοί στα ταξίδια προς και από, ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, λόγω της επιτυχίας των εμβολίων και του γεγονότος ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά κατά της παραλλαγής αυτής”, δήλωσε στο BBC ο Ryanair Μάικλ Ο’ Λίρι.

Στο μεταξύ δεν μπήκε στην “πράσινη λίστα” της Βρετανίας η Ελλάδα, ενώ την ίδια στιγμή ο Μπόρις Τζόνσον “υποβάθμισε” επτά χώρες στην “κόκκινη λίστα”.  Συγκεκριμένα, η Μ. Βρετανία πρόσθεσε επτά χώρες στην “κόκκινη λίστα” των προορισμών που απαιτείται από τους ταξιδιώτες να τεθούν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους στην Αγγλία. Αυτές είναι οι: Αφγανιστάν, Μπαχρέιν, Κόστα Ρίκα, Αίγυπτος, Σρι Λάνκα, Σουδάν και Τρινιντάντ Τομπάγκο. Παράλληλα, η Πορτογαλία υποβαθμίστηκε από την “πράσινη λίστα” στην “πορτοκαλί”. 

Τη μεταβολή για την Πορτογαλία είχε προαναγγείλει ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς δηλώνοντας στο Reuters ότι “το ποσοστό θετικότητας έχει σχεδόν διπλασιαστεί από την τελευταία επισκόπηση στην Πορτογαλία”. “Χρειάζεται λίγη υπομονή”, πρόσθεσε ο υπουργός, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να ρισκάρει την επόμενη φάση χαλάρωσης των μέτρων, που προβλέπεται να γίνει στις 21 Ιουνίου.

Σε δηλώσεις του βρετανικό δίκτυο SkyNews ο Μάικλ Ο’ Λίρι τόνισε ότι είναι “επιτακτική ανάγκη” οι μεγάλοι τουριστικοί προορισμού, όπως η Ισπανία και η Ελλάδα, να ενταχθούν στην “πράσινη λίστα” του Ηνωμένου Βασιλείου μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Πηγή: BBC, SkyNews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίθεση Γεωργιάδη σε διαμαρτυρόμενους υγειονομικούς-«Κάφροι, ελάτε αν έχετε τα κότσια»

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Νέες συλλήψεις για την Greek Mafia

Σερβιτόροι εναντίον μαγείρων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα